De leukste vacatures binnen de overheid

Werken bij de overheid klinkt misschien heel erg saai. Maar dat is het zeker niet. De overheid biedt banen aan in verschillende sectoren. In deze blog worden er vier vacatures van de overheid behandelt. Wie weet zit er wel iets voor jou tussen!

Medewerker duurzame binnenvaart

Als beleidsmedewerker bij de afdeling Binnenvaart van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, houd je je bezig met de financiering en verduurzaming van de grootste binnenvaartvloot van West-Europa. Samen met marktpartijen werk je samen aan voorstellen voor financiering van innovatieve technieken en nieuwe energiebronnen. Je bekijkt de subsidieaanvragen van die technieken en beoordeelt of deze bijdragen aan de energietransitie. Jouw doel als medewerker duurzame binnenvaart is bij te dragen aan de ontwikkeling rondom de verduurzaming. Dit kan vaak moeilijk zijn, maar het is erg interessant en belangrijk.

Analist bij het Kennis- en Kwaliteitscentrum

Als Analist bij het Kennis- en Kwaliteitscentrum van de Inspectie Justitie en Veiligheid draag je bij aan de toezichtspraak van de Inspectie. Samen met collega’s verbeter je de kwaliteit van producten en activiteiten, en zorg je dat de juiste kennis op de juiste plaats terecht komt. Je adviseert mee in verschillende onderzoeksfases, en hebt ervaring met het doen van kwalitatieve en kwantitatieve analyses. Deze analyses breng je onder de aandacht en voer je zelf uit. Ook heb je een rol in het reviewteam dat zaken beoordeelt. Dit team adviseer je over analyses en de duiding van kwantitatieve of kwalitatieve data. Tot slot draag je bij aan discussies over toezicht en toezicht gebieden.

Medewerker ruimtelijke ordening

Als medewerker ruimtelijke ordening geef je advies over ruimtelijke ontwikkelingen en plannen. Je zorgt ervoor dat de gemeentelijke plannen en ontwikkelingen in lijn liggen met de provinciale belangen. Je kijkt dat deze plannen niet met elkaar in strijd zijn en geeft advies op dit gebied. Met jouw kennis en ervaring lever je een bijdrage aan provinciale inpassingsplannen. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening en past dit toe tijdens het werk. Wil jij graag de verantwoordelijkheid dragen voor de fysieke leefruimte? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Coördinerend adviseur veiligheid

Als adviseur van draag je bij aan de veiligheid van de Nederlandse infrastructuur. Je werkt samen met interne en externe partners en je krijgt energie van het uitrollen van programma’s en beleidsinstrumenten. In deze functie vertegenwoordig je Rijkswaterstaat in samenwerkingsverbanden en jaag je samenwerkingen en kennisuitwisseling tussen partners aan. Ook ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling Veiligheid in Projecten. Je haalt voldoening uit het creëren van een draagvalk en het betrekken van collega’s van binnen en buiten de afdeling bij de ontwikkeling van de veiligheidscultuur. Je bent communicatief sterk, sterk in advies geven en denkt in oplossingen en mogelijkheden. Ook beschik je over een sterk ontwikkeld werk- en denkniveau.

Zou jij liever een baan willen hebben in de logistiek? Lees dan dit artikel!

Lees ook:  Burgerparticipatie via een app

No Replies to "De leukste vacatures binnen de overheid"