Zo creëer jij meer schaduw in jouw tuin

De zon wordt ieder jaar een stuk sterker en gaat ieder jaar meer en meer branden. We zijn ons er steeds meer van bewust dat die felle zon eigenlijk niet zo goed is voor je huid. Het is daarom belangrijk om voldoende schaduw in jouw tuin te creëren. Zo kan je de komende zomer toch genieten van jouw prachtige tuin, maar hoef je niet in de brandende zon te zitten.

Parasol aanschaffen

Een parasol is waarschijnlijk een van de eerste dingen waar ook jij aan dacht. Het is namelijk supermakkelijk op te zetten en is makkelijk te verplaatsen. Vast te maken aan een parasolvoet of in het gras te prikken. Je kiest zelf waar je hem neerzet en biedt een snelle oplossing. Het enige nadeel aan een parasol is dat je hem vaker op een dag moet verplaatsen.

aluminium veranda

Aluminium veranda laten bouwen

Wanneer je opzoek bent naar iets dat permanent is, dan is een veranda de beste keuze. Een veranda is ook wel een overkapping waarbij er palen in de grond worden geplaats met daarboven op een dak. Een aluminium veranda staat stevig, maar is daarentegen toch licht in gewicht. In vergelijking met een houden veranda heeft een aluminium veranda minder onderhoud. Hierdoor heb jij meer tijd om lekker te genieten onder jouw overkapping.

Hoge bomen planten

Ga je liever voor een natuurlijke variant van schaduw? Kies er dan voor om wat hogere bomen of struiken te planten. In de zomer staan de bomen en struiken in bloei, waardoor je lekker veel schaduw hebt. Als je geen plek hebt om een boom of struik te planten, kunnen planten als bamboe of een palm ook de nodige schaduw bieden.

Pergola

Een pergola is een combinatie tussen een aluminium veranda en schaduw door middel van planten. Wanneer je een pergola installeert, bouw je alleen het geraamte van een veranda. Je plaatst geen dak, het dak worden namelijk de planten. Doordat je planten houvast hebben om aan op te groeien kunnen zij je de nodige schaduw bieden. Ook fijn aan een pergola; de planten zorgen voor meer verkoeling dan een aluminium of houten dak. Je bent dus niet alleen beschut tegen de zon, je zit ook nog eens een stukje koeler.

Lees ook:  De toevoeging van een veranda

No Replies to "Zo creëer jij meer schaduw in jouw tuin"