Wat voor voordelen brengt yoga met zich mee?

De voordelen van yoga  

Een van de mooiste en fijnste activiteiten die past binnen de tegenwoordige tijdsgeest, moet wel yoga zijn. In een leven waar we het beste uit onszelf proberen te halen door werk. gezin, ambitie en gezondheid te balanceren, ondervinden veel mensen dat ze te weinig tijd hebben om op zijn minst één van deze elementen hoog te houden. Yoga kan ervoor zorgen dat je meer balans kunt vinden in een korter tijdsbestek.  

Je lichaam in balans 

Yoga zorgt voor je lichaam op meerdere manieren. Het zorgt voor meer spieropbouw en spierkracht doordat je houdingen langer gaat leren vasthouden, en je op die manier sterker wordt. Daarnaast ga je ook werken aan je flexibiliteit, hetgeen ervoor zorgt dat je niet alleen beter bestand bent tegen blessures maar ook over de langere duur minder werk hoeft te doen om fit en gezond te blijven.  

Dit heeft ook als effect dat je botten sterker worden, je bloed beter rond wordt gepompt, je meer zuurstof krijgt en je lichaam schoner blijft. Alles wijst er dus op dat je lichaam gezonder wordt in het algemeen, waarbij lichamelijke stress ook behoorlijk kan afnemen.  

yoga buiten

Je geest in balans 

Niet alleen je lichamelijke stress, ook dat overvolle hoofd dat de hele dag bezig is met wat er nog gedaan moet worden krijgt rustigere momenten. Terwijl je zorgt dat je lichaam ruimte en rust krijgt, doet je hoofd lekker mee! Door te trainen, begin je steeds meer te ontspannen, wat weer doorwerkt op bijvoorbeeld je slaapritme en de rust die je moet vinden om lekker naar dromenland te kunnen.  

Naast de ontspanning begin je ook meer focus te krijgen. Dit train je omdat je ook je focus traint wanneer je op je balans en je uithoudingsvermogen aan het letten bent door je spieren aan te spannen. Deze mentale focus en ruimte in je geest kun je weer goed gebruiken in je dagelijkse situaties.  

Je leven in balans 

Als je interesse hebt, kun je bijvoorbeeld yoga in Geleen of yoga in Sittard gaan doen. Je lichaam en geest in balans zorgen ervoor dat je leven ook meer in balans gaat raken! Hoe jij je voelt straal je uit. Wat je uitstraalt, nemen anderen van je over. Minder stress op werk en je collega’s werken beter mee, beter bestand tegen je kinderen die een woede-uitbarsting hebben, en meer zoals dat. Niet twijfelen, gewoon proberen, want je kunt er alleen maar beter van worden! 

 

Lees ook:  Onderhoud van uw bank zelf doen of bank laten schoonmaken?

No Replies to "Wat voor voordelen brengt yoga met zich mee?"


    Got something to say?

    Some html is OK