Wat zijn de kosten van een motorrijbewijs?

Wanneer u graag een motor wilt aanschaffen is het belangrijk dat u uw rijbewijs A(1/2) behaald. Met dit rijbewijs kunt u op een motor rijden, maar ook op een bromfiets. Het motorrijbewijs A geld namelijk ook voor AM. Echter is het behalen van uw motorrijbewijs prijziger dan het behalen van uw bromfiets rijbewijs. Met het behalen van uw bromfietsrijbewijs kunt u enkel een bromfiets berijden. Door eerst uw auto of motorrijbewijs te behalen kunt u veel kosten in toekomst besparen. Bent u benieuwd welke kosten motorrijbewijs met zich mee brengt? Lees dan gerust verder voor verdere informatie omtrent de kosten motorrijbewijs!

 

Kosten motorrijbewijs

De kosten van het behalen van een motorrijbewijs kan tussen de 1000 en 1500 euro kosten. Dit is echter afhankelijk van waar u les krijgt, hoeveel lessen u nodig heeft en of u een pakket heeft. Het aantal lessen heeft ook te maken met hoe snel u het motorrijden op pakt. Wanneer u bijvoorbeeld al eens in een auto of op een scooter hebt gereden, dan zult u sneller bepaalde kneepjes leren. Door die ervaring zult u ook al alerter zijn in het verkeer. Dit kan leiden tot minder rijlessen voor u. Mensen die geen rijd ervaring hebben zullen op 0 moeten starten. Losse lessen kosten meestal rond de 45 euro per uur. Daarnaast zijn er een aantal standaardkosten in het pakket voor de examens. Het AVB kost gemiddeld tussen de 115 en 175 euro, het AVD 185 euro en het theorie-examen 32 euro. De prijzen kunnen echter per rijschool verschillen. Het is daarom ook altijd aan te raden om verschillende rijscholen met elkaar te vergelijken. Bovendien bieden bepaalde rijscholen pakketten aan. Let er echter wel op dat u voldoende rijlessen hebt. Anders denkt u goedkoper uit te zijn terwijl dit niet het geval is.

 

Aantal rijlessen

Zoals benoemd verschilt het aantal lessen per persoon. Dit heeft te maken met de ervaring, de rijschool en de snelheid van oppakken. We hebben na onderzoek bepaalde gemiddeldes voor leerlingen. Een snelle leerling met schakelervaring zal ongeveer 12 uur nodig hebben, terwijl een snelle leerling zonder schakelervaring ongeveer 18 uur nodig heeft. De gemiddelde leerling heeft 24 lesuren nodig en een trage leerling 30 of meer.

 

kosten motorrijbewijs

Lees ook:  Algemene informatie over Denemarken

No Replies to "Wat zijn de kosten van een motorrijbewijs?"


    Got something to say?

    Some html is OK