Wat te doen als u bent buitengesloten

Het kan altijd een keer gebeuren dat u met veel haast de deur uitspringt en daarna tot de realisatie komt dat u uw huissleutel nog binnen hebt laten liggen. U heeft de voordeur al dichtgetrokken. U heeft misschien ook een achterdeur, maar als die dan ook op slot heeft gemaakt moet u helaas gaan accepteren dat u zichzelf heeft buitengesloten. Wilt u graag weten wat u het beste kan doen in deze situatie? Volg dan de onderstaande stappen.

Blijf kalm

Het klinkt moeilijk aangezien u waarschijnlijk meteen de stress in zal schieten, maar probeer altijd rustig te blijven. Wanneer u erg gestrest raakt kan uw brein juist niet meer logisch nadenken en zult u alleen maar meer gepanikeerd raken. Neem even rustig adem en als het nodig is ga even een momentje zitten om uw gedachten weer op rij te krijgen.

Zelf

Wat u altijd zelf eerst kunt doen is uw opties afwegen. Kijk of u toevallig een raam open heeft laten staan zodat u via dit raam weer naar binnen kunt klimmen. Heeft u toevallig handige familie of een handige buurman die u kan helpen met het openmaken van het slot? Verder kunt u ook nadenken of er nog andere mensen zijn die een huissleutel hebben. Wanneer u samen woont met uw partner en deze is op werk hoeft u zich namelijk geen zorgen te maken!

Slotenmaker harderwijk

Slotenmaker

U kunt ook altijd een slotenmaker bellen. Slotenmakers zijn vaak erg snel ter plaatste en zijn de hele dag beschikbaar. Zo is een slotenmaker Amersfoort bijvoorbeeld wel 24 uur per dag te bereiken voor het openbreken van uw deur. Toch kan een slotenmaker redelijk prijzig zijn, dus zorg dat u pas een slotenmaker belt als u echt geen andere keuzes meer heeft.

Onderdak

Wanneer u dus moet wachten op uw partner die terug komt of op de slotenmaker is het handig om even onderdak te zoeken. Ga anders even wachten in een restaurant of ga langs bij een vriendin voor een gezellig kopje thee.

Lees ook:  Beddengoed kopen?

No Replies to "Wat te doen als u bent buitengesloten"