De lekkerste gerechten met kaas

Ben jij ook zo gek op kaas? Kaas maakt veel gerechten compleet! Wat dacht je bijvoorbeeld van gegratineerde asperges? Of pasta super cheesy carbonara? Iedere kaasliefhebber zal deze recepten kunnen waarderen. Lees snel verder voor al je kaas inspiratie.

Pasta carbonara

Een heerlijke pasta carbonara met een rijke en romige saus van eieren, spek en kaas, heerlijk! De sleutel van een heerlijke pasta carbonara ligt hem in de eieren. Met lekkere verse eieren die je door de pasta roert. De eieren mogen niet te hard stollen, dus het kan heet genoeg zijn als de pan niet op het vuur staat. Zo krijg je die heerlijke zachte saus.

Aubergine met mozzarella

Dit heerlijke Italiaanse ovengerecht is een snelle en heerlijke hap. Je hoeft slechts de plakken aubergine snel te bakken en vervolgens bedekt met een laag geraspte mozzarella en een eenvoudige saus van tomaten en oregano. Je kunt hier natuurlijk nog van alles aan toevoegen, zoals basilicum en rozemarijn.

Nacho’s uit de oven

Dit heerlijke gerecht is super leuk en heerlijk voor bij een goede film. Je hoeft slechts een halve zak nacho’s in een ovenschaal te gooien. Vervolgens kun je heir zelf van alles aan toevoegen, zoals bonen, gehakt, tomaten, crème fraiche, mais etc. Bedek dit alles vervolgens met heerlijke geraspte kazen en zet dit even in de oven tot alles lekker gesmolten is. Maak nog een heerlijke salsa en guacamole dip en je bent helemaal compleet.

gegratineerde asperges

Lasagne met extra veel kaas

Een heerlijke lasagne is gemakkelijk te maken en gemakkelijk te verdelen in porties. Als je echt van kaas houdt kan je het afmaken met een rijke laag bechamel saus en meerdere soorten kaas. Om bechamel saus te maken heb je slechts boter, bloem en melk nodig. Voeg hier nog een klein beetje kruiden aan toe en het maakt iedere ovenschotel heerlijk!

Gegratineerde asperges

Deze heerlijke gezonde twist van asperges moeten we echt toevoegen aan deze blog. Gegratineerde asperges zijn asperges met ham en kaas overbakken. Een heerlijke variatie op de klassieke asperge gerechten.

Risotto met champignons en Parmezaanse kaas

Een heerlijke risotto is altijd fijn! Je kunt hier wekelijks een andere versie van op tafel zetten en niemand zal klagen. Wat dacht je van een heerlijke risotto met knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas? Dat klinkt toch als een genot aan de oren! Of een risotto met tomaat, witte wijn en Parmezaanse kaas?

Lees ook:  Hoe gebruik je (veilig) een skidrager?

No Replies to "De lekkerste gerechten met kaas"