Wat kan je doen met een EAN code?

Misschien heb je het al eens voorbij horen komen of heb je er nog nooit van gehoord. Het is zeker dat je al eens in aanraking bent gekomen met een EAN code. Telkens als je iets op internet koopt of in de winkel dan heb je te maken met een EAN code. Heb je namelijk al eens goed naar de barcode gekeken? Onder de barcode staat een code. Deze code bevat alle informatie over het product dat je hebt gekocht.

Wat is een EAN code

De afkorting EAN staat voor Europees Artikel Nummer. Je kan het nummer vinden onder de barcode. Als een apparaat de barcode scant dan haalt deze het artikel nummer naar boven. Het artikel nummer bevat alle informatie over het product, bijvoorbeeld wat het product is en wat het kost. Deze code wordt ook wel eens EAN nummer of EAN barcodenummer genoemd. Een EAN code bestaat uit 13 cijfers. Elke cijferreeks verschilt per product en is uniek voor dit product. Elk online platform heeft zijn eigen specifieke EAN nummers. Je moet daarom voor elk platform waar je op wilt gaan verkopen een ander EAN nummer kopen.

Het aanschaffen van een EAN code

Als je bijvoorbeeld op Amazon wilt gaan verkopen dan moet je een EAN code Amazon aanschaffen. Voor elk uniek product dat je gaat verkopen moet je een eigen EAN nummer aanvragen. Verkoop je meerdere stuks van hetzelfde product dan is dit niet nodig. Voor dezelfde producten kan je gewoon dezelfde EAN code gebruiken. Echter is er ook een andere uitzondering waarbij je geen EAN nummer zelf hoeft aan te schaffen. Ga jij producten van een bepaald merk verkopen en is er al iemand anders die exact hetzelfde product verkoopt? Dan hoef jij geen nieuwe EAN code aan te schaffen, maar kan jij gebruik maken van de EAN code van de andere verkoper. Het aanschaffen van een EAN nummer is simpel. Je hoeft maar op zoek te gaan naar een site die EAN nummers verkoopt van de website waarop jij jouw producten wilt gaan aanbieden. Zo simpel kan het zijn. Let er wel altijd op dat je de code die je gekocht hebt controleert. Het is namelijk belangrijk dat de code klopt bij het product.

ean codes amazon

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het ontwerpen van een website

No Replies to "Wat kan je doen met een EAN code?"