Telefoonhoesjes zijn van groot belang!

Niemand kan meer zonder telefoon tegenwoordig. Als je in het ov stapt zullen 9 van de 10 mensen op hun telefoon zitten. Meestal is het ook nog zo dat degene die niet op zijn telefoon zit, zijn 4G voor die maand al op heeft gebruikt of de batterij van de telefoon is al leeg. Omdat we allemaal erg gehecht zijn aan onze telefoon, is het van groot belang deze ook goed te beschermen.

Waarom een hoesje voor je telefoon gebruiken?

Uit onderzoek van het onderzoeksbureau Multiscope blijk dat 1 op de 10 smartphonegebruikers met een kapot scherm rondloopt. 1 op de 5 Nederlanders hebben een mankement aan het scherm, de accu of de knoppen. Telefoonhoesjes bieden bescherming voor je telefoon. Telefoons zijn steeds platter en gladder. Dit zorgt ervoor dat een telefoon er strak uitziet, maar je hebt ook minder grip. Telefoonhoesjes zorgen voor meer grip en voorkomen dat je je telefoon laat vallen. Ze bestaan in allerlei kleuren en maten. Veel mensen hebben dezelfde telefoon, een hoesje kan hem uniek maken. Telefoonhoesjes zijn vooral noodzakelijk vanwege het glas dat de meeste fabrikanten gebruiken bij veel smartphones, van Apple tot Samsung en Huawei.

telefoonhoesjes

Soorten hoesjes

Als het gaat om telefoonhoesjes bestaan er verschillende modellen. Een bookcase is een hoesje wat rondom je telefoon zit en wat je open maakt zoals een boek. Het handige aan dit hoesje is dat je meestal ook pasjes in kwijt kan. Een flipcase lijkt op een bookcase, maar een flipcase open je naar boven of naar beneden in plaats van opzij. Je hebt ook backovers. Deze hoesjes zijn vooral populair onder de jongere generaties. Verder heb je nog de bumper. Dit hoesje beschermt alleen de zijkanten van je telefoon

Hardcase of softcase?

Een hardcase of een backcover is in de meeste gevallen gemaakt van sterk kunststof. Echter kan een hoesje ook gemaakt zijn van metaal of hout. In softcase hoesje is een combinatie van hard plastic en zachte siliconen. Een softcase hoesje ligt beter in je hand door het stroeve materiaal, breekt niet en is minder gevoelig voor krassen. Een hardcase hoesje is niet rekbaar en er zijn sneller krassen op te zien, maar het beschermt je telefoon wel beter.

Lees ook:  Een telefoon schoonmaken zonder iets te beschadigen

No Replies to "Telefoonhoesjes zijn van groot belang!"