Wat is SeniorWeb?

Waarschijnlijk is de naam seniorenweb een bekende naam voor de wat oudere generatie. Ben je wat jonger, dan zegt dit je misschien wel helemaal niks. Even in het kort: SeniorenWeb is een grote Nederlandse vereniging die meer dan 150.000 leden. Veel mensen denken dat de vereniging vrij nieuw is, alleen klopt dat niet. SeniorWeb is al 25 jaar oud. Het werd namelijk opgericht in 1996. Het doel van seniorenweb is simpel: ze proberen senioren bekend te maken met de nieuwe digitale wereld. Deze lessen verzorgen zij op meer dan 400 locaties in Nederland. Op die manier kan iedereen veilig en slim gebruik maken van hedendaagse technologie. Een prima concept!

 

seniorweb opzeggen

De lessen

Het is algemeen bekend dat jouw opa en oma niet bekend zijn met de nieuwe gadgets die er tegenwoordig zijn. Mobiele telefoons, tablets en a-mail zijn onbekend terrein voor ze. SeniorWeb zorgt ervoor dat deze kenniskloof zoveel mogelijk wordt gedicht. In de lessen die zijn verzorgen gaat het over bekende onderwerpen als WhatsApp, Windows en veilig internetten in het algemeen. Denk hierbij aan het versturen en ontvangen van e-mails en het regelen van bankzaken. Je kunt je gratis aanmelden om lid te worden. Zo ontvang je wekelijkse nieuwsbrieven en kun je cursussen bij wonen. Je hebt dan als het ware een abonnement. Wil je lidmaatschap bij seniorweb opzeggen, dan kun je dat geheel probleemloos doen. Ook dit brengt geen extra kosten met zich mee.

 

Vrijwilligers die je helpen

Buiten de 150.000 leden van SeniorWeb heeft de vereniging ook nog 3.000 fanatieke vrijwilligers in dienst. Deze vrijwilligers helpen jou maar wat graag met alle vragen over computers en tablets. SeniorWeb is trots op het feit dat zij in de afgelopen jaren al meer dan een half miljoen vragen succesvol hebbe afgehandeld. Het is ook mogelijk om een vrijwilliger in te schakelen aan huis. Deze komt dan bij u over de vloer om u zo het beste te kunnen helpen. Zoals eerder vermeld is het ook mogelijk om extra online cursussen te volgen op afstand. Deze cursussen bestaan uit computerlessen en andere relevante workshops. Ideaal voor bejaarden die willen leren hoe het internet werkt.

Lees ook:  Posttraumatische groei in de vorm van een boek

No Replies to "Wat is SeniorWeb?"


    Got something to say?

    Some html is OK