Een huis huren tegenover een huis kopen

Het is al lang niet meer zo dat iedereen zonder na te denken een huis koopt. Steeds meer jongeren wegen hun opties tegen elkaar af. Vaak leidt dit nog steeds tot het kopen van een huis, maar steeds vaker biedt huren ook een uitkomst. Maar hoe kan het dat er ineens zoveel voordelen zitten aan het huren van een huis? Het antwoord: ze waren er altijd al, alleen ze worden nu pas beseft.
Veel mensen zijn al verkocht bij het idee dat een koopwoning ook echt van hun wordt, maar dit hoeft niet altijd voordelig uit te pakken. Hier lees je waarom.

 

  1. Vrijheid

Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel. Vrijheid is belangrijk en dat is precies wat je hebt als je besluit te huren. Op het moment dat jij wilt switchen van woning, dan kun je dit in principe meteen doen. Je zit nergens aan vast. Als je van tevoren weet dat je maar een bepaalde periode op een plek wilt wonen, bijvoorbeeld door werk, is het niet verstandig om te kopen. De investering die je dan doet betaald zich niet uit.

 

Bij een huurwoning betaal je geen kosten koper. Dit zijn vaste kosten die je meteen moet betalen bij de aankoop van een huis. Dit bedrag ligt rond de 9 a 10 procent van het aankoopbedrag van het huis. Ga je huren, dan hou je dit bedrag lekker in je zak. Ook is het prettig dat wanneer er iets moet gebeuren aan de woning, jij zelf niet verantwoordelijk bent voor de kosten.

 

  1. Subsidies en toeslagen

Het kan best zo zijn dat je in aanmerking komt voor huurtoeslag of subsidie. Dit is een vergoeding die je krijgt van de overheid omdat je huurt. Hiermee wordt een deel van de kosten al gedekt.

 

  1. Locatie

Ben je op zoek naar een woning in jouw woonplaats, kom je er al snel achter dat koopwoningen schaars zijn. Bij een huurwoning heb je wat dat betreft veel meer keuze. Woon jij in Amsterdam, dan ga je op zoek naar huurwoningen in Amsterdam. Woon je in Apeldoorn, dan ga je zoeken naar huurwoningen Apeldoorn. Simpel.

 

huurwoningen Apeldoorn

 

Lees ook:  Pandjes flippen

No Replies to "Een huis huren tegenover een huis kopen"


    Got something to say?

    Some html is OK