Wat is free publicity?

Free publicity oftewel gratis publiciteit is het verkrijgen van media-aandacht zonder dat je het medium dat over je bericht schrijft iets betaalt. Je kunt de media zelf op de hoogte brengen dat je iets dat nieuwswaardigs is te melden hebt. Dit gebeurt vaak via een persbericht. Het nieuws dat je wilt delen moet dan ook daadwerkelijk nieuws zijn en niet iets zoals een advertorial.

Voordelen

Een van de bekendste voordelen van free publicity is de hoge geloofwaardigheid. Nog geen 30% van de consumenten gelooft wat er in de reclame-uitingen wordt verteld. Wat er in de media en ook door de media verteld wordt heeft een zeer hoge geloofwaardigheid. Als jij aan free publicity doet dan krijgt jouw nieuws dat ook automatisch mee want de onafhankelijke media vertelt iets over jouw bedrijf of product.

Ook een belangrijk voordeel is dat free publicity een langdurig effect kan hebben op jouw bedrijf. Als de lezer vaker jouw naam tegenkomt bijvoorbeeld zoals in de media dan wordt uw naam langer en beter onthouden.

Nog een goed voorbeeld van free publicity dat een voordeel kan hebben op jouw bedrijf is dat je waardering krijgt van de organisatie. Een artikel of interview in een medium bijvoorbeeld op tv of radio zorgt bij de doelgroep vaak voor meer waardering en een betere status van de organisatie.

Waarom free publicity?

Vele vragen zich natuurlijk af waarom zou ik aan free publicity doen en is dit wel een goed idee. Free publicity is iets waar je zeker aan moet beginnen, dit helpt je bedrijf beter en sneller door te groeien. De klanten leren jouw bedrijf beter kennen uit een ander perspectief en je komt vertrouwelijker en geloofwaardiger over omdat iemand anders over jou heeft geschreven.

Nieuwswaardig

Veel bedrijven stellen zich de vraag of hun nieuws nu wel echt nieuwswaardig is of niet. De invalshoek waaruit een journalist naar een nieuwsbericht kijkt is totaal anders dan jouw invalshoek. De journalist stelt zichzelf de vraag of de lezers het wel interessant zullen vinden. De kunst is dus om in het hoofd van de journalist te kruipen.

Lees ook:  Hoger scoren in Google?

No Replies to "Wat is free publicity?"