Wat is een executive search bureau?

Als je opzoek bent naar een perfect iemand voor een bepaalde functie kan het je soms veel tijd kosten. Veel van de beste zijn namelijk al in dienst bij een ander bedrijf. Maar niks is onmogelijk als jij een goede werknemer wilt kan je gebruiken maken van een executive search bureau.

Een executive search bureau helpt jou net het vinden van de perfecte kandidaat voor een open functie. Dit is meestal iemand die al een baan heeft maar niet perse actief zoekt naar een andere baan. Het kan ook iemand zijn die zelf heeft besloten actiever te gaan zoeken naar een nieuwe baan of uitdaging.

executive search bureau

Voordelen van een executive search bureau

executive search bureaus hebben een groot netwerk waardoor er altijd wel iemand voor je bedrijf ertussen zit. En een executive search bureau weet precies hoe ze de juiste kandidaten naar jou toe kunnen werven. En je hebt uiteindelijk de keuze uit veel verschillende kandidaten.

Ook betaal je alleen bij een succesvolle plaatsing. Dus mocht het niks geworden zijn na alles geprobeerd te hebben hoef je dus niet te betalen.

En executive search bureaus werken vaker ook met meerdere bureaus en als ze dat doen dan heb je veel keuze om te kiezen wie je als werknemer wilt. Zo zit er altijd wel iemand tussen voor je bedrijf.

 

Verschillende executive search bureaus

Niet ieder executive search bureau doet hetzelfde werk.

Je hebt werving en selectie bureaus deze zorgen ervoor dat iemand echt bij je bedrijf past en doen eerst een screening. Vaak wordt dat telefonisch gedaan maar soms ook gewoon face to face. En dit is meestal ook voor een vaste baan

Dan heb je detacheringbureaus. Hier zoeken mensen een tijdelijk persoon voor je bedrijf. Je kan bijvoorbeeld een project hebben lopen waardoor je een extra iemand nodig hebt. een detacheringbureau helpt je dan met het zoeken van iemand die 6 tot 12 maanden voor je kan werken.

Als laatste heb je een uitzendbureau. Een uitzendbureau zoekt mensen voor verschillende projecten beetje zoals een detacheringbureau. Alleen de mensen die van een uitzendbureau komen hoeven geen ervaring te hebben. En ook staan ze onder contract bij het bureau zelf. Ze krijgen alleen betaald als ze werken. Als je niet werkt verdien je dus ook niks.

Lees ook:  Wat je moet weten over het nieuwe toestel van Apple

No Replies to "Wat is een executive search bureau?"