Wanneer je te maken hebt met allerlei soorten afval

Gemengd afval is zo’n onderwerp wat voor veel discussie zorgt. Vaak heeft men totaal geen idee wat het eigenlijk inhoudt en wat de bedoeling is met gemengd afval. Ze snappen dat ze het weg dienen te gooien. Maar waar gooi je al die soorten afval nou in? Het simpele antwoord is: in een container die hiervoor bedoeld is. Er zijn echter verschillende containers en waar je wat in gooit, kan dan ook verwarrend zijn. Zoek van tevoren uit wat jij dient te doen met de afvalsoort waar je mee te maken hebt tijdens je verhuizing of verbouwing.

Bekijk alle mogelijkheden alvast online

Het spreekt voor zich dat niet alle soorten afval in elke mogelijke container gedumpt kunnen worden. Zo huur je een puincontainer 6m3 wanneer je te maken krijgt met een hoop puin tijdens een verbouwing. Je kunt ook te maken hebben met sloop- en bouwafval, wat gemengd afval wordt genoemd. Er is dan sprake van onder andere metalen, radiatoren en veel meer. Naast een puincontainer 6m3, kun je ook kiezen voor een grofvuil container of houtcontainer bijvoorbeeld. Bij grofvuil kun je denken aan gips, glas, papier en kunststof. Er kan ook allerlei tuinafval ontstaan na een flinke dag tuinieren. Natuurlijk wil je dit zo snel mogelijk opgeruimd hebben. Zoek online alvast naar alle mogelijkheden bij jou in de buurt en bereid je verbouwing of verhuizing goed voor. Het laatste wat jij wilt is dat na zo’n intens dagje, er allerlei buren klagen over alle afval.

Risicovolle afvalsoorten

Er zijn soorten afval waar je een beetje mee op moet passen. Deze soorten kunnen dan ook absoluut niet in een gemengd afvalcontainer. Dit is het geval bij chemische materialen bijvoorbeeld, of wat dacht je van asbest of andere materialen? Tevens kan er dakafval of dakleer zijn. Dit is zeer vervuilend. Daarnaast zijn er afvalsoorten die gewoonweg niet gesorteerd kunnen worden. Grond is hier een goed voorbeeld van. Weet dus goed waar je mee te maken hebt en zorg dat je weet welke container het beste geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Puincontainer 6m3

Lees ook:  Pelletkachel VS houtkachel. Wat is het verschil?

No Replies to "Wanneer je te maken hebt met allerlei soorten afval"