Hoe kom je af van wanbetalers

Je eigen onderneming hebben. Het lijkt zo leuk maar is het dat ook wel? Hoewel het hebben van je eigen onderneming veel voordelen heeft, zitten er ook enkele nadelen aan vast. Zo ben je verantwoordelijk voor het resultaat van het bedrijf, dien je alle rekeningen zelf te regelen en dien je op tijd in te spelen in problemen binnen het bedrijf. Daarnaast ben je ook nog verantwoordelijk voor je eigen financiële situatie en in sommige gevallen kan dit best lastig zijn.

Niet op tijd betalen

Een onderneming kan niet bestaan zonder dat er klanten zijn. In een ideale wereld zal een klant meteen de factuur betalen en zal dit daarna overgaan naar volgende maand. Helaas werkt de echte wereld niet altijd zoals de ideale wereld en zullen er veel klanten zijn die niet meteen je rekening betalen. Nou is dat nog niet zo heel erg, zolang ze het maar binnen enkele dagen daarna betalen. Hoewel veel klanten zich hieraan houden, zijn er ook klanten die dit niet doen en nog steeds weken of maanden later niet betaald hebben. Deze klanten worden ook wel wanbetalers genoemd.

Hoe voorkom je wanbetalers?

Eigenlijk zijn wanbetalers nooit volledig tegen te gaan. Veel klanten geven je misschien de indruk dat zij meteen gaan betalen, maar je weet nooit hoe dit in de werkelijkheid eraan toe gaat. Er kunnen verschillende redenen hiervoor zijn, waarvan een van de meeste gehoorde redenen te maken heeft met ontevredenheid over de geleverde diensten. Het is daarom altijd aan te raden om voordat de werkzaamheden starten te overleggen met de klant en geen loze beloftes te doen. Zo weet hij of zij wat er verwacht kan worden. Je kan er ook voor kiezen om een internationaal of nationaal incassobureau op een klant af te sturen. Let er wel op dat je dit niet te snel doet. Het kan namelijk zijn dat een klant per ongeluk je rekening is vergeten te betalen. Het inzetten van een incassobureau zal in die gevallen blijvende schade kunnen veroorzaken

Wanneer schakel je een (internationaal) incassobureau in?

Zorg ervoor dat je een incassobureau pas inschakelt nadat je al meerdere herinneringen naar de klant hebt gestuurd. Houdt er ook rekening mee dat de rekening al een geruime tijd open staat. Hiermee wordt een rekening bedoelt die al meer dan een paar maanden of jaren open staat. In dat geval kan een internationaal incassobureau goed van dienst zijn en helpen met het geld te krijgen. Bij alle andere gevallen is het beter om in gesprek te gaan met de klant en hem of haar hierover te confronteren. Dit zal zorgen voor een soortgelijke oplossing, maar schaad  niet het vertrouwen van de klant.

Lees ook:  Dit moet u weten over overwaarde opnemen

No Replies to "Hoe kom je af van wanbetalers"


    Got something to say?

    Some html is OK