Je auto wassen doe je zo

Je auto wassen doe je zo

Je heb een nieuwe auto, alles glimt en ruikt lekker maar na een paar weken zie je daar niets meer van. Het is nodig tijd om je auto te wassen.  Dit is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van de auto, maar ook voor het onderhoud van rubber en lak. Daarom laten we je graag zien hoe je dit type reiniging het beste kunt uitvoeren. Heb je hier geen zin in of geen tijd voor? Laat het dan doen door een professional.

 

Spoelen met water

Zorg eerst dat je vuil en zand verwijdert. Als je direct begint met poetsen en dit dus niet doen kan het krassen veroorzaken! Dat zou zonde zijn van je auto. Spoel je auto dus eerst volledig schoon met water, vergeet hierbij niet je velgen en bumper.

 

Velgen

Dan kun je beginnen met de echte schoonmaak. Spuit de velgen in met een speciaal ontworpen velgenreiniger. Na een paar minuten kan dit volledig worden weg gespoeld. Volg hiervoor de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Zorg ervoor dat het reinigingsmiddel niet te lang inwerkt. Dit kan de lak ernstig beschadigen.

 

Exterieur

We starten met de buitenkant van de auto. Naast water gebruiken we ook nog shampoo of wax. Deze zijn te verkrijgen met verschillende eigenschappen. Kijk wat past bij jouw auto en wensen. Tegenwoordig mag je thuis je auto niet meer wassen om ervoor te zorgen dat dit vuile water niet in het milieu verdwijnt via de putten.

Om deze reden kun je je het beste wassen in de wasbox van een wasserette. Deze wasserettes gebruiken speciaal gedemineraliseerd water om lelijke strepen bij het drogen te voorkomen. De zon kan ook de oorzaak zijn van strepen, dus zorg ervoor dat u uw auto op een koele plaats wast.

 

Interieur

Nadat je de buitenkant hebt gehad, moet ook de binnenkant worden schoongemaakt. Haal de stofzuiger maar vast uit de kast. Maak de vloermatten, bank en het voorpaneel schoon met een stofzuiger. Soms is het moeilijk om met een gewone stofzuiger op bepaalde plekken te komen, of zijn er vlekken die je onmogelijk schoon krijgt. Wanneer je je auto laat reinigen door een expert kunnen zij ook de binnenkant voor je meenemen.

 

Puntjes op de i

Nadat de auto weer helemaal is schoongemaakt en glimt wil je natuurlijk dat hij ook lekker ruikt. Er zijn op dit moment veel soorten en merken autoparfums verkrijgbaar, die je gemakkelijk kunt bevestigen om ongewenste geurtjes te verwijderen.

Lees ook:  Een actief seksleven onderhouden

No Replies to "Je auto wassen doe je zo"


    Got something to say?

    Some html is OK