VPN, wat is het?

VPN is een vaak voorkomende term in de online wereld. Vooral ICT-ers moeten er vaak van gehoord hebben. Maar wat is VPN en wat kun je er nu eigenlijk mee? Dat wordt hier verder uitgelegd. VPN is de afkorting virtual private network. Met andere woorden is een VPN een beveiligde internetverbinding. Alle verzonden en ontvangen data en informatie wordt dus goed beveiligd door een speciale VPN-server. Alles wordt als het ware anoniem gehouden. Een VPN-verbinding kun je voor verschillende doeleinden gebruiken.

 

VPN

 

Aanbieders

Wanneer je gebruik wilt maken van een VPN-netwerk moet je hiervoor betalen. Er zijn veel verschillende aanbieders die hun VPN-netwerken tegen een eenmalige of maandelijkse betaling. De meeste aanbieders maken gebruik van een abonnementsvorm waarbij je als gebruiker maandelijks moet betalen. Wanneer u veel op het internet werkt wordt wel aangeraden om gebruik te maken van een VPN-netwerk omdat op deze manier privacy en vergrendeling gegarandeerd worden. Er kan dus niemand zonder beveiliging in persoonlijke bestanden duiken of informatie onderscheppen. Zelfs als u last heeft van een hacker kan hij of zij niks doen met deze informatie.

Vergelijken

Op de website good vpn service kun je alle VPN met elkaar vergelijken. Er is voor elke soort dienst een geschikt VPN-netwerk. Er is namelijk niet één VPN de beste voor alles. Je hebt namelijk verschillende geschikte netwerken voor het kijken van Netflix, het kijken van sport, gamen enzovoorts. Het beste VPN-netwerk van Nederland hoeft dus niet het beste netwerk van Duitsland te zijn. De populairste aanbieders die wij kennen zijn NordVPN, ExressVPN en CyberGhost. Elk van deze aanbieders heeft zo zijn eigen voordelen. Qua prijs wordt CyberGhost het beste beoordeeld. Op het gebied van snelheid scoren NordVPN en ExpressVPN bijvoorbeeld beter. Stem jou wensen en af op de verschillende aanbieders een maak een goede keuze. Behalve deze aanbieders zijn er nog tientallen andere. De keuze is reuze en een beslissing maken is daarom niet makkelijk. Je wilt zoveel mogelijk hebben en uiteraard zo weinig mogelijk betalen. Het hangt natuurlijk ook af van hoe je een VPN wilt gaan gebruiken. De een gebruikt het zakelijk en de ander gebruikt het om te ontspannen.

 

Lees ook:  Online en offline computertraining

No Replies to "VPN, wat is het?"


    Got something to say?

    Some html is OK