Is het tijd voor bijles?

Bij veel scholieren komt het voor dat ze moeite hebben met dat ene vak. Dit is niet vreemd aangezien er veel vakken zijn waar leerlingen vanuit vroeger uit al wat meer moeite mee hebben. Dit zijn vakken als het altijd lastige wiskunde, natuur- en scheikunde en talen als Nederlands, Engels, Frans en Duits. Moeite hebben met een vak kan verschillende redenen hebben. Soms komt het voor dat een leerling een slechte relatie heeft met een docent en hierdoor niet optimaal kan presteren in de klas. Vaker komt het voor dat de leerling het vak écht moeilijk vind en meer persoonlijke aandacht nodig heeft, dit gaat nu eenmaal moeilijk in een lokaal waar nog 25 andere leerlingen zitten. In dit geval kan er gekozen worden om bijles te nemen.

Voor sommige leerlingen is bijles meer dan alleen maar een goed punt halen voor je eerste rapport. Veel examenleerlingen maken bijvoorbeeld gebruik van bijles om er zeker van te zijn dat zij het eindexamen halen.

 

bijles

 

Thuis les krijgen

Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden om extra les te krijgen in het vak waar jij moeite mee hebt. Vaak is er de mogelijkheid om bijles te krijgen in je eigen woning op wat voor niveau dan ook.
Er komt dan iemand bij jou thuis om jouw problemen en struikelblokken een op een te bespreken en jouw te helpen het vak beter te begrijpen. Op deze manier krijg jij als leerling de persoonlijke aandacht die niet elke school kan bieden.

 

StudentPlus.com

Via de website van StudentPlus kun je makkelijk aangeven naar wat voor soort bijles je opzoek bent. Heb je bijvoorbeeld behoefte een online bijles, examentraining of huiswerkbegeleiding? Vervolgens geef je aan waar je woont. Op basis van deze gegevens word je gematched met een student die je hierbij komt helpen. Doordat je hulp krijgt van een student kun je vaak gemakkelijker communiceren en over je problemen praten. Ben jij geïnteresseerd in een van de diensten van StudentPlus? Neem dan een kijkje op de website om te zien wat zij voor je kunnen betekenen! Genoeg studenten gingen je al voor.

 

Lees ook:  Wat doet een PR bureau?

No Replies to "Is het tijd voor bijles?"


    Got something to say?

    Some html is OK