Hoe vind ik een boek dat bij mij past?

Het vinden van een boek dat bij je past, is niet altijd even makkelijk. Soms heb je al zoveel gelezen dat je precies weet wat je aanspreekt. Maar dat is niet altijd zo. Soms heb je geen idee welk boek je moet kiezen. Met deze tips zul jij een boek vinden dat perfect op jou aansluit.

Bezoek een boekenwinkel

Bij steeds meer boekenwinkels kun je tegenwoordig ook terecht voor een kopje koffie. Zo wordt een boek kopen echt een uitje. In bijna elke stad is wel één of meerdere boekenwinkels te vinden. Dit komt omdat veel mensen het namelijk nog steeds fijn vinden om papieren boeken te kopen. Een boekenwinkel is namelijk dé plek om inspiratie op te doen. Kijk rond en zie welk boekomslag je aanspreekt. Je kunt aan een medewerker aangeven wat je mooi vindt. Grote kans dat hij of zij je verder kan helpen.

Je kunt ook kijken wat op dit moment de top 10 boeken zijn. Deze boeken liggen meestal ook in de boekenwinkel. Sla ze eens open om een gevoel te krijgen of het boek je aanspreekt.

top 10 boeken

Vraag het aan anderen

Bijna iedereen leest wel eens een boek en heeft zo zijn of haar favoriet. Eigenlijk is dit heel logisch maar vraag het aan een ander. Wie weet heeft diegene aan wie jij het vraagt net een boek gelezen dat perfect bij jou past. Wie weet kent degene jou ook zo goed dat hij of zij vindt dat een specifiek boek bij jou past.

Naar de bibliotheek

Wie weet vind je jouw volgende boek wel in de bibliotheek. Net als in boekenwinkels vind je hier vaak selecties van nieuwe boeken, populaire boeken en ook aanbevolen boeken. De medewerkers in bibliotheken weten vaak veel over boeken.

Boeken die lijken op…

Er zijn tegenwoordig veel websites die je helpen om een boek te vinden die jij leuk vindt. Op deze websites kun je zowel op titel en ISBN zoeken zowel als zoeken op boeken die bij jou passen. Vaak staat er bij ieder boek een kopje aanraders. Vaak zijn dat boeken die lijken op het boek of die lezers hiervan aanspreken. Dus een grote kans dat dit ook boeken zijn die jij leuk vindt!

Je zoektocht naar de ideale boeken

We hopen dat deze tips je hebben geholpen. Het is nu de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een boek dat bij je past. Dus ga naar een boekenwinkel of een bibliotheek, praat met je vrienden over boeken of ga online op zoek naar websites die jou verder kunnen helpen. Mocht je er dan nog niet uitkomen, kijk dan naar de top 10 boeken om te zien wat er op dit moment populair is. Dan zal je zeker weten iets vinden dat je leuk vind. Alvast veel leesplezier!

Lees ook:  Zo laat je de kinderen buiten spelen 

No Replies to "Hoe vind ik een boek dat bij mij past?"


    Got something to say?

    Some html is OK