Verschil tussen goede en slechte koolhydraten

Misschien wist je het niet, maar er zijn wel degelijk verschillende soorten koolhydraten. De een is gezonder dan de ander. Zeker als je wilt afvallen met een koolhydraatarm dieet is het belangrijk om te weten wat wat is. Het is dus niet zo dat je tijdens je dieet helemaal geen koolhydraten mag eten, je moet gewoon goed op letten. Hoe je kunt weten wat slecht is en wat niet? Er is een simpele vuistregel. Wanneer koolhydraten uit de natuur komen kun je ervan uitgaan dat dit goede koolhydraten zijn. Zijn de koolhydraten in het product door de mens gemaakt, dan kun je ze tijdens een koolhydraatarm dieet beter vermijden.

koolhydraatarm dieet

Voorbeelden van slechte koolhydraten

Brood is hier een goed voorbeeld van. Je moet niet vergeten dat brood gemaakt is door de mensen, gewoon in een fabriek! Dit betekent dat de koolhydraten die in brood zitten, wit, volkoren of iets anders, in dit geval als slechte koolhydraten worden beschouwd. Van brood eten wordt je tenslotte ook dik. En denk je gezond bezig te zijn met een gemixt vruchtensapje van de Jumbo of Albert Heijn, dan zit je ook fout. Als het op fruit aankomt dan kun je de vruchten beter ‘normaal’ eten. Hou jij tijdens het ontbijt van een kommetje cruesli met melk of yoghurt, dan is er voor jou ook slecht nieuws. Denk er even bij na dat cruesli ook aan de lopende band in de fabriek wordt gemaakt en dat betekent dat er geen gezonde koolhydraten in zitten.

 

Wat zijn dan wel gezonde koolhydraten?

Volg je een koolhydraatarm dieet, dan wil je natuurlijk weten wat wél gezond is om te eten. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende producten die gezonde koolhydraten bevatten. Zoals eerder vermeld weet je dat koolhydraten gezond zijn als ze volledig uit de natuur komen. Fruit is altijd gezond. Een appel of banaan zitten boordevol gezonde koolhydraten. Verder heb je de gebruikelijke groente als aardappelen broccoli, komkommers enzovoorts.

Weet wel dat je tijdens een koolhydraatarm dieet sowieso geen slechte koolhydraten moet eten, maar ook niet teveel gezonde koolhydraten.

Lees ook:  Gebruiken Piperinox om af te vallen

No Replies to "Verschil tussen goede en slechte koolhydraten"


    Got something to say?

    Some html is OK