Trouwen blijft een feest van de bruid

Hoewel de wereld steeds inclusiever wordt en tal van bedrijven met een genderneutrale aanpak aan de slag gaan, zijn er ook een paar dingen die nog steeds een traditionele genderverdeling hebben. Zo ook bruiloften. Ja, er zijn bruiloften voor iedereen, maar in de klassieke bruiloft blijft het een feest van de bruid. Dit wil zeggen dat de bruid het meeste in de spotlight staat en de bruidegom tot op zekere hoogte ondergeschikt is. Waarom is dat zo?

Vanaf jongs af aan

Vanaf jongs af aan worden dames al klaar gemaakt met een bruiloft. Een prachtige taart, de belofte dat er iemand voor je zal zijn. Maar vooral ook een jurk waarmee je in de belangstelling mag staan en gevierd wordt. Je ziet dit aan de prinsessenjurken op poppen, maar ook in de Disney-klassiekers die we nog steeds allemaal goed kennen. Vrouwen vinden dit vooral heel interessant en beginnen hierdoor al vroeg te dromen over hun ideale bruiloft.

bruidswinkel Antwerpen

Bruidsmode Uden, Bruidswinkel Antwerpen

Geen wonder dus dat als die jurk eenmaal gekocht mag worden, er ook met veel plezier (en misschien een beetje stress) gekeken en gekocht wordt. Van bruidsmode Uden tot bruidswinkel Antwerpen kun je naar hartenlust op zoek gaan. De professionele mensen van bruidsmode Uden en Bruidswinkel Antwerpen helpen je je droom te verwezenlijken.

Moet het anders?

Maar moet het eigenlijk anders? Moet een trouwfeest net zoveel iets van de bruidegom worden als de bruid? In zekere zin wel. Het is een partnerschap die je samen aangaat en je zou allebei evenveel moeten mogen genieten van een bruiloft. Dit ligt niet helemaal bij de manier waarop we een bruiloft vieren, want je kunt er ook gewoon samen over praten. Wat wil je en wat is belangrijk?

Aan de andere kan is er nog steeds genoeg ongelijkheid beide kanten op. Wat je ook vindt of voor welke kant je ook “bent” in deze discussie, objectief zou je kunnen stellen dat qua ongelijke behandeling in bijvoorbeeld werkomgevingen vrouwen het nog steeds lastiger hebben. Ergens mogen ze dan ook wel een dag hebben die eigenlijk vooral om hun draait, en de aanbidding van een vrouw. In de toekomst zal dit waarschijnlijk steeds meer gaan verschuiven, maar tot die tijd kunnen we het zo laten en zelfs vieren.

Lees ook:  Last van je borsten?

No Replies to "Trouwen blijft een feest van de bruid"