Hippe kunst voor aan je muren

Ben je het ook zat dat het meest artistieke dat in je huis hangt een tekening van je kind op de koelkast is? Het is dus duidelijk tijd voor wat kunst! Om te beginnen kun je een mooie plek uitzoeken waar je iets wilt hebben, of natuurlijk eerst de kunst zoeken die je wel in huis zou willen halen. Er zijn echter heel veel manieren om nieuwe kunst te kopen. Wat is op dit moment in?

Tweedehands

De afgelopen jaren is de vraag naar tweedehands producten gigantisch gestegen. Niet alleen omdat je tweedehands veel minder betaald, maar ook omdat het bij de milieubewuste tijdsgeest past. Als jij het leuk vindt om op schattenjacht in een tweedehands zaak te gaan, dan hebben we goed nieuws voor jou! De meeste zaken staan namelijk he-le-maal vol met schilderijen van vanalles en nog wat. Denk aan oude winterse landschappen, amateuristische stillevens, en bijzondere multiculturele kunst. Je kunt het allemaal vinden.

wereldkaart op hout

Kunstuitleen

De kunstuitleen is in het leven geroepen voor zij die zich snel kapot vervelen bij het zien van hun gedecoreerde muren. Bij een kunstuitleen betaal je geen duizenden euro’s om een uniek schilderij te kopen maar huur je het werk voor minder. Na een maand breng je het terug, kun je lekker iets anders uitzoeken. Ideaal dus voor wanneer jij je ook verveeld bij altijd dezelfde kunst, maar ook wanneer je nieuw talent als eerste wilt ontdekken. Wie weet van welke toekomstige beroemde kunstenares jij iets in huis hebt gehad…

Trend bij interieur – zwart-wit wereldkaart, wereldkaart op hout

Als laatste is het hip om nu kunst te kopen die aansluit bij je interieur. Door de vele framewerken van zwart staal en het zware hout dat we overal in nieuwe en gerenoveerde huizen te zien krijgen, probeert de kunstmarkt hier ook bij aan te sluiten. Zo heb je een metalen zwart-wit wereldkaart of een wereldkaart op hout om je woonkamer of keuken te versieren. Geen interesse in een zwart-wit wereldkaart of wereldkaart op hout? Er zijn ook genoeg andere soort decoratie te vinden die wel vooral van het materiaal gebruik maken. Het fijne hieraan is dat je kunst naadloos samenvloeit met het interieur en concept van je huis.

Lees ook:  Renoveer een oud huis!

No Replies to "Hippe kunst voor aan je muren"