De toepassingen van machinebouw: een introductie

Machines zijn een essentieel onderdeel van ons leven geworden. Sinds de industriële revolutie zijn ze simpelweg voor grote en kleine producenten binnen allerlei sectoren niet meer weg te denken. Of deze machines nou voor een productielijn zijn ontworpen, voor de agrarische sector, of om grootschalige verbeteringen en uitbreidingen voor een soortgelijk bedrijf teweeg te brengen. Jacotech machinebouw houdt zich volop bezig met dergelijke producties.

Hoe wordt zo’n machine bedacht? Vanuit een doelstelling!
Is er iets nodig om dieren geautomatiseerd van voedsel te voorzien, of om een hogere productie per week te halen? Misschien is het wel een vraag die alleen bij één specifiek bedrijf van toepassing is. Bij Jacotech wordt vanuit de vraag een ontwerp op maat gebouwd. Na het ontwerp op maat wordt de machine door ons ontwikkeld en bij u op locatie gemonteerd. Als u nieuwe onderdelen nodig heeft voor een bestaande machine, is dit ook mogelijk (of bestaande onderdelen die nog gerepareerd kunnen worden) bent u bij het juiste adres. Wat dacht u bijvoorbeeld van het volgende sterke staaltje techniek? Een ”Gasshaker”, die tot maar liefst 300 slagroombussen per minuut verwerkt krijgt.

Maar ook bekendere uitvindingen, voor kleinschaligere productie doch steeds moderner in techniek, worden bij Jacotech verbeterd en zorgvuldig toegepast. Wie kent de sproeiers op een akker niet, met hun klikkende en ratelende geluid wanneer ze om zich heen sproeien. Een simpel bewateringssysteem dat de grond en de gewassen goed houdt. Het onderstaande filmpje is om te laten zien hoe dergelijke concepten leiden naar een aangepaste, uitgebreidere versie. Een nevelkoelsysteem genaamd ”Jacofog”, speciaal ontwikkeld om hitte bij pluimvee tegen te gaan.

Er zijn tal van mogelijkheden en Jacotech levert ook voor de provincie Brabant. Dus vooral agrarische bedrijven hebben het goed als ze professionele hulp nodig hebben. Dat betekent echter niet dat er niet nog indrukwekkendere opties open staan om tot een goed functionerende machine te komen voor meerdere soorten productie. Wat dacht u bijvoorbeeld van ons laatste voorbeeld ter introductie van machinebouw. Vooral rond 2 minuten en 23 seconden op dit filmpje ziet u goed wat voor een hoogstandjes de techniek allemaal kan bijdragen voor mens en samenleving. Om het leven en werk makkelijker te maken, en om te kunnen groeien en te blijven doen wat men graag doet.

Lees ook:  De ziekenhuistas inpakken

No Replies to "De toepassingen van machinebouw: een introductie"


    Got something to say?

    Some html is OK