Alle informatie rondom Alpacawol

Alpaca’s produceren wol. Dit wol is enorm zacht en kan direct gedragen worden. Alpaca wol biedt veel comfort. Naast het feit dat alpaca wol zacht en comfortabel is biedt alpaca wol meer dan alleen deze voordelen. Zo is alpaca wol warmer en sterker dan elk ander soort zoogdier. Alpaca wol staat er bekend om dat het niet veel weegt en waterafstotend is. Bovendien heeft alpaca wol meerdere unieke kenmerken. Benieuwd naar alle kenmerken van alpaca wol? Lees dan gerust verder!

 

De kenmerken van alpaca wol

Alpaca wol staat dus bekend erom dat het erg licht, sterk en waterafstotend is. Dit heeft allemaal te maken met het structuur van de wol. Alpaca wol is dan ook 3x sterker dan dat schapenwol is. De vezels van alpaca wol heeft veel holle ruimtes in zich. Hierdoor voelt de wol licht aan en heeft deze goede isolatie kenmerken. Kledingstukken gemaakt van alpaca wol blijft erg warm aanvoelen zelfs bij lage temperaturen. In tegenstelling tot schapenwol zal alpaca wol u ongeveer 10 graden extra warmte geven. Veel voorkomende kledingstukken die gemaakt worden van alpaca wol zijn ponchos. Ponchos worden al erg lang gemaakt in Zuid-Amerika. Alpacawol is dus van zichzelf erg sterk. Het gemiddelde waarbij de vezels kapot getrokken kunnen worden ligt boven het gemiddelde. Bij vezels, garen en draden wordt er gesproken van een bepaalde trekkracht. Zo kunnen zij meten of stof sterk genoeg is. Vroeger werd alpaca wol ook wel eens gebruikt in combinatie met riet en katoen als bouwstof. Bovendien is het waterafstotend waardoor alpacawol niet verzadigd wordt in het water.

Alpacawol is hypoallergeen
Veel mensen weten niet dat alpaca wol ook gedragen kan worden door mensen die sneller last hebben van jeuk en allergieën. Dit heeft te maken met het feit dat alpaca wol geen lanoline bevat. Dit maakt alpaca wol makkelijker te verwerken dan schapen wol. Ecuafina biedt verschillende kledingstukken aan gemaakt van alpaca wol. Volledig geïmporteerd uit Ecuador. Uit onderzoek is gebleken dat alpacawol bijna niet jeukt. Dit onderzoek was in vergelijking met schapenwollen kleding. Dit heeft allemaal te maken met de microstructuur van deze vezels. Deze structuur schilfert minder dan de vezels van andere zoogdieren. Deze structuur zorgt er ook voor dat de kleding dat gemaakt is van deze vezel niet pluist.

 

Ecuafina

Lees ook:  De geschiedenis van de gas aansteker

No Replies to "Alle informatie rondom Alpacawol"