Een eigen zwembad in de tuin: hier moet je zeker op letten

Voor veel mensen is het een droom: een eigen zwembad in de tuin. En dan hebben we het niet over een opblaasbadje, maar het echte werk. En waarom ook niet? Het is pure luxe. Op een warme dag plons je er zo even in en bovendien hoef je tijdens de zomermaanden niet naar een openbaar zwembad. Maar hoe pak je dat aan, zo’n zwembad in je tuin laten bouwen? Er komt een stuk meer bij kijken dan je misschien zou denken.

Het is ontzettend duur

Dat is allang geen geheim meer. Loop jij met de gedachte een eigen zwembad te gaan laten bouwen en heb je geen flink bedrag op zij gezet? Dan kun je beter nu al stoppen. Het laten bouwen van een zwembad is namelijk verre van goedkoop. Afhankelijk van de grootte van het zwembad, de kwaliteit van het materiaal en je overige wensen en behoeften betaal je al gauw 30.000 euro of meer. Kijk er ook niet vreemd van op dat dit stijgt richting de 50.000 euro of zelfs richting de ton. Dus voordat je gaat beginnen, zorg ervoor dat je gespaard hebt!

De bouw

Nu je weet of je genoeg geld aan de kant hebt voor een zwembad kan het pas echt beginnen. De vervolgstap is het inschakelen van een zwembadbouwer. Een zwembadbouwer gaat niet alleen de uitvoerende werkzaamheden op zich nemen, maar helpt ook met het plan. Jouw droomzwembad moet wel in jouw tuin passen en praktisch zijn. Er word gekeken naar hoe realistisch de plannen zijn en of dit gaat werken voor het budget dat afgesproken is.

zwembad verwarming

Verwarming van het zwembad

Het is een goed idee om zwembad verwarming te installeren. Dit is handig als je er van houdt om altijd in warm water te zwemmen. Zwembad verwarming helpt ook enorm tijdens de koude dagen per jaar. Die hebben we er in Nederland namelijk een hele hoop. Er zijn verschillende pompen die kunnen dienen als zwembad verwarming, maar een lucht-waterpomp is het meest geschikt voor zwembaden in de tuin.

Lees ook:  Geef je hotelkamers een nieuwe uitstraling!

No Replies to "Een eigen zwembad in de tuin: hier moet je zeker op letten"