Zo blijf je gelukkig en productief tijden thuiswerken

In de afgelopen jaren is thuiswerken steeds populairder geworden, en met de recente gebeurtenissen in de wereld is het nog belangrijker geworden ooit tevoren. Hoewel thuiswerken veel voordelen heeft, kan het soms ook uitdagend zijn om productief en gelukkig te blijven in deze nieuwe werkomgeving. In deze blog delen we enkele waardevolle tips om je te helpen het beste uit je thuiswerkdagen te halen, terwijl je je geluk en productiviteit behoudt.

Creëer een effectieve werkplek

Een van de belangrijkste punten van thuiswerken is het hebben van een goede werkplek. Het beste is een aparte ruimte in je huis die specifiek is gewijd aan werk (als het mogelijk is met de plaats natuurlijk). Zorg ervoor dat je een comfortabele stoel hebt waar je goed een gehele werkdag op kan zitten. Ook is het belangrijk een ergonomisch bureau te hebben & voldoende licht. Zorg er voor dat er zo min mogelijk afleidingen zijn in de ruimte waar je werkt. Kies voor een rustige en georganiseerde omgeving waarin je je goed kan concentreren. Wil je meer weten over hoe je een kantoor ideaal inricht? Klik dan hier.

De werkruimte hoeft niet geheel leeg te zijn (buiten je bureau en stoel), het is wel zo leuk om wat accessoires in de ruimte te gebruiken. Ben je op zoek naar leuke home deco voor in je werkkamer? Dan is een plant of een leuke klok misschien wel iets voor jou!

Zorg voor routine en duidelijke werkuren

Het instellen van duidelijke werkuren en het volgen van een routine is belangrijk voor een productieve werkdag. Bepaal je werktijden en houd je zoveel mogelijk aan een vast werkschema. Het kan helpen om een dagelijkse to-do lijst te maken om jezelf beter te organiseren en om prioriteiten te stellen. Op deze manier kun je taak voor taak afvinken en gaat de dag snel voorbij! Zo weet je ook goed wat je nog wel en niet moet doen.

Contact houden met collega’s

Het is heel belangrijk om contact te houden met je collega’s en team. Plan regelmatig virtuele vergaderingen en check-ins om op de hoogte te blijven van de voortgang van projecten en om samen te werken. Maak gebruik van communicatietools zoals videocalls om face-to-face interactie te behouden. En maak ook nog (virtueel) plezier met je collega’s, maak bijvoorbeeld een leuk praatje!

Wat te doen in de pauze bij thuiswerken?

Als je thuis werkt doe je waarschijnlijk andere dingen in de pauze dan op kantoor. Het is heel belangrijk dat je even uit de werkruimte komt in de pauze, weg van het scherm. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen of (als het weer goed is) buiten zitten. Zo kun je heel even afschakelen en daarna weer met volle energie aan de slag. Af en toe rust tijdens het werken is geen probleem, vaak stimuleert het daarna weer om productief te zijn.

Hoewel thuiswerken uitdagingen met zich mee kan brengen, kun je met de juiste mindset gelukkig en productief blijven. Met de bovenstaande tips wordt thuiswerken gemakkelijker.

Lees ook:  Snel je huis schoon, 3 supertips! 

No Replies to "Zo blijf je gelukkig en productief tijden thuiswerken"