Schoolfotodag! welke kleding past het beste?

Het is al half 8 ’s morgens. u vertrekt snel naar school met de kinderen, want ze mogen niet te laat komen. Eenmaal aangekomen op school parkeert u uw fiets. Ondertussen hoort u een groepje moeders met elkaar praten. ‘’Ik denk dat ik voor een spijkerjasje ga!’’

U vraagt zich af waar ze het over hebben en haalt ondertussen uw kind uit het kinderzitje achterop uw fiets. Terwijl u de school binnenloopt ziet u de flyer aan de muur hangen. De schoolfotograaf komt! Elk jaar is dit toch weer een speciaal moment, nieuwe schoolfoto’s! Tegelijkertijd komt de keuzestress al naar boven, wat moeten ze aan!?

In deze blog gaan wij u helpen met het creëren van de beste schoolfoto!

Een portret of een totaalfoto?

Er zijn verschillende soorten foto’s die genomen kunnen worden. Maakt de fotograaf alleen maar een portretfoto of ook een foto waar uw kind er helemaal op staat? Bij een totaalfoto staan de broek en schoenen ook op de foto. Hiernaast worden er ook nog foto’s gemaakt met de broertjes en zusjes. Het afstemmen van hun outfits is dus leuk. Bij elkaar passende outfits of juist contrasterend, zolang het maar een gezellig gezin uitstraalt op de foto!

De achtergrondkleur

Schoolfoto’s worden vaak gemaakt in een studio, waar een achtergrond wordt gebruikt met een basis kleur. Deze achtergronden zijn in alle maten, kleuren en soorten te krijgen. Probeer daarom te achterhalen welke kleur de school de gaat gebruiken. Donker of licht? Groen? Blauw? Zwart? Wit? Aan de hand van de achtergrond is het eenvoudiger om een outfit voor uw kind te selecteren. Het is natuurlijk spijtig als een mooie zwarte blouse wegvalt, omdat er een zwarte achtergrond gekozen is.

Zorg voor kleur!

Nu u de achtergrond weet kunnen we aan de slag met stijlen. Probeer een kleurrijke outfit uit te kiezen! Vooral opvallende, neutrale en effen kleuren staan goed op een foto. Denk bijvoorbeeld aan groen, grijs, blauw of een spijkerstofje. Er zijn natuurlijk ook een paar dingen die u moet proberen te vermijden. Kledingstukken met veel patronen, kleine stippen of andere vormen, zoals blokjes, die kunnen zorgen voor ongewenste effecten op de foto.

Lees ook:  Haal alles uit je GoPro

No Replies to "Schoolfotodag! welke kleding past het beste?"


    Got something to say?

    Some html is OK