Meer uit jouw meditatie halen doe je zo!

Voordat je met meditatie begint, is het goed om te weten wat de exacte betekenis van meditatie is en wat het voor je kan doen. Wanneer je moeite hebt met beginnen is de beste tip om gewoon te beginnen. Dit klinkt misschien cliché, maar het is een bewezen tactiek. Deze praktische meditatietechnieken kunnen je daarbij helpen.

 

Meditatiekussen

  1. Hou het kort, zeker in het begin

Begin rustig en bouw dit steeds op. 2 minuten mediteren lijkt makkelijk, maar dat hoeft het nog niet te zijn. Begin met twee minuten. Als alles goed gaat, voeg dan nog twee minuten toe. Voordat je het weet mediteer je tien minuten per dag. Op deze manier heb je genoeg tijd om de gewoonte van meditatie te ontwikkelen.

 

  1. Probeer je meditaties altijd s’ morgens te doen

Dagelijkse meditatie is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het wordt namelijk vrij vaak vergeten. Een goede tip: schrijf het ergens voor jezelf op, of dit nu een blaadje op de koelkast is of een herinnering in je telefoon. Of plaats een notitie op de “meditatie” -plaats waar je deze inhoud nog steeds ziet om jezelf eraan te herinneren.

 

  1. Vind de rust terug na elke afleiding

Je gedachten zullen ongetwijfeld blijven hangen tijdens de meditaties. Als je dit opmerkt, glimlach dan en houd je adem in. Dat is het ankerpunt waar je altijd naar terug kunt keren. Als je tot tien telt en je bent afgeleid, begin dan opnieuw vanaf het begin. Soms kan dit enige frustratie opleveren, wat ook mag. Meditatie is een oefening die na verloop van tijd steeds beter zal worden.

 

  1. Maak je eigen meditatieplaats

Een eigen meditatieplek zorgt ervoor dat je elke meditatie kunt optimaliseren en er het meeste kunt uithalen. Dit doe je door bijvoorbeeld de juiste materialen in huis te halen. Hierbij moet je denken aan een meditatiekussen of een meditatiematje. Dit zijn producten die een meditatie een stuk comfortabeler maken. Je wilt uiteraard niet elke ochtend mediteren op een harde vloer. Hier helpt een meditatiekussen enorm bij. Een meditatiekussen kun je eenvoudig online bestellen.

Lees ook:  Wat is waterhardheid en wat doet een waterontharder?

No Replies to "Meer uit jouw meditatie halen doe je zo!"


    Got something to say?

    Some html is OK