Over het dierenziekenhuis in Eindhoven

Bij dierenziekenhuizen zoals het dierenziekenhuis in Eindhoven zijn ze naast de standaard diensten ook bezig met tandheelkunde. Door een persoonlijk gesprek aan te gaan kom jij erachter wat ze voor jou en je huisdier kunnen betekenen. Neem gerust contact op of kom even langs.

 

 

Schoon gebit voor je hond of kat

Als het gaat om gezondheid is het welzijn van jouw hond of kat minstens net zo belangrijk als die van jezelf. Maar wat valt er eigenlijk allemaal onder de verzorging van een hond of kat? Het eerste wat bij de meeste mensen opkomt zijn zaken als voeding. Zorgen dat jouw beestje elke dag genoeg te eten en te drinken heeft. Ook andere normale zaken als hygiëne worden vaak als eerste geroepen. Om de zoveel tijd moet jou hond in bad, gewassen worden of naar de kapper.Ten derde behoort spelen met je huisdier ook tot deze categorie. Dit vinden huisdiereigenaren vaak het leukst om te doen en dat is volkomen terecht. Maar helaas moeten er ook dingen gebeuren die niet zo leuk zijn, namelijk naar de ‘tandarts’ gaan. Dat klopt, je hoort het goed. Waarschijnlijk is dit zelf ook niet jouw favoriete plekje om een vrije ochtend of middag rond te brengen, maar toch is tandheelkunde voor huisdieren minstens net zo belangrijk als voor mensen.

 

Veel honden en katten met gebitsproblemen

Het kan zo zijn dat jouw huisdier last heeft van bekende kwaaltjes als tandsteen en tandplak. Dit moet dan zo snel mogelijk verholpen. Dit soort eigenaardigheden kunnen zorgen voor een stinkende adem maar ook voor rottende delen in het gebit. Wist je dat 4 op de 5 honden en katten boven de 3 jaar last hebben van gebitsproblemen? Tanden trekken voor honden of katten komt dan ook vaker voor dan je denkt. Een gebit waar geen aandacht aan besteed wordt kan vervelende gevolgen hebben voor je huisdier. Complete tanden kunnen wegrotten en naderhand kunnen ook organen als hart en nieren worden aangetast. Het is wel duidelijk dat tandheelkunde voor hond of kat erg belangrijk is en het niet de bedoeling is om hier over heen te kijken.

Lees ook:  Hoe gaat steriliseren in zijn werk?

No Replies to "Over het dierenziekenhuis in Eindhoven"


    Got something to say?

    Some html is OK