Op reis naar New York

New York is een wereldwijd bekende metropool dat ook wel The Big Apple wordt genoemd, New York staat bij de meeste mensen daarom ook wel op de bucketlist. New York is niet de goedkoopste stedentrip die je zult maken, maar het is er wel een die je zeker en vast niet zal vergeten. Er valt heel veel te bezichtigen en te doen in New York, dus een goede planning en stevige wandelschoenen is iets wat je zeker nodig hebt voordat je vertrekt naar New York.

World Trade Center

Op 11 september 2001 werden er aanslagen gepleegd op de Twin Towers, de Twin Towers zijn een onderdeel van het World Trade Center. Twee gekaapte vliegtuigen vlogen rechtstreeks tegen de Twin Towers, de kolossen die 415 meter en 110 verdiepingen hoog waren stortten binnen een anderhalf uur in. Door deze aanslagen zijn er ongeveer 3000 slachtoffers gevallen, de kantoormedewerkers en veel brandweermannen zijn slachtoffers geweest van de aanslagen. Momenteel staat er op de plek van de toenmalige Twin Towers de Freedom Tower, deze is in 2014 geopend voor publiek.

Als je een bezoek brengt naar New York dan kun je het 9/11 museum ook bezoeken.

New York sightseeing pass

Een trip naar New York is al niet zo goedkoop, je moet ook nog eens voor alle bezienswaardigheden in New York een inkom betalen. Om niet veel geld te verspillen wordt aangeraden om een New York sightseeing pass aan te schaffen. Met deze pass kun je de bekendste bezienswaardigheden in New York bezoeken, dit voor een veel goedkoper prijsje. Je koopt zo een pas aan en kiest voor hoeveel dagen je die nodig zal hebben, je betaald 1 bedrag en kan dan genieten van meer dan 150+ bezienswaardigheden in New York.

Bezienswaardigheden bezoeken

Om alle bezienswaardigheden in New York te kunnen gezien hebben moet je een concrete planning hebben, niet alles ligt even dicht bij en vaak zul je het openbaar vervoer moeten gebruiken. Het is ook altijd veel leuker om alles van tevoren gepland te hebben dan verlies je daar en op dat moment niet zoveel tijd met het uitzoeken van wat je wil bezoeken en hoe je ernaar toe moet gaan.

De bezienswaardigheden in New York hebben ook heel vaak lange wachtrijen waardoor het wel uren kan duren eer dat de beurt aan jou is. Om deze lange wachtrijen bij de bezienswaardigheden in New York te vermijden maak je dus het best gebruik van de New York sightseeing pass.

Lees ook:  Een goede reis

No Replies to "Op reis naar New York"