Digitale munteenheden

De hele wereld is in de ban van crypto. Je hoort van alles. De een investeert een godsvermogen terwijl de ander er het liefst zo ver mogelijk bij uit de buurt blijft. Cryptogeld wordt hedendaags als alternatief gebruikt voor normale betaalmiddelen. Er zijn veel soorten cryptovaluta. De een weer groter als de ander en elk met een andere waarde. Zelfs als je verder niks weet over crypto heb je vast wel eens gehoord van Bitcoin. Bitcoin is de bekendste cryptovaluta ter wereld. Men zegt dat cryptovaluta over een aantal jaar op dezelfde manier gebruikt kan worden als geld. Op dit moment is dat echter nog niet zo. In Nederland bijvoorbeeld is cryptovaluta officieel (nog) geen geld. Op dit moment is het slechts een ruilmiddel.

 

Wat is peer-to-peer?

Litecoin is, net als Bitcoin, een soort cryptovaluta. Litecoin is P2P oftewel peer-to-peer. Peer is een Engels woord en het betekent ‘gelijke’. Een peer-to-peernetwerk is dus simpel gezegd een netwerk van computers die allemaal gelijk zijn aan elkaar. Litecoin zorgt ervoor dat iedereen die het gebruikt gratis transacties kan maken over de hele wereld. Litecoin wordt, in tegenstelling tot andere soort cryptovaluta, niet gemaakt of beheerd door een centrale autoriteit. Wanneer er een waardeoverdracht plaats vind wordt deze geregistreerd in een grootboek. Wat dit inhoud? Het betekent eigenlijk dat transacties worden gedaan zonder dat hier een andere partij bij komt kijken.
Elke cryptovaluta heeft zo zijn eigen afkorting. In het geval van Litecoin is dit LTC.

 

Litecoin koers

 

Zijn Bitcoin en Litecoin hetzelfde?

Terwijl Bitcoin het goud wordt genoemd heeft Litecoin de naam van het zilver opgeëist. Zoals eerder vermeld is Bitcoin de bekendste en grootste cryptovaluta ter wereld wanneer je uitgaat van de marktkapitalisatie. Litecoin staat op nummer 7 in het lijstje. Ondanks dat Litecoin gebaseerd is op Bitcoin en ze ook wel vergelijkbare functies hebben verschillen ze toch op één belangrijk onderdeel van elkaar. Dit verschil zit hem in het hash-algoritme dat beide cryptovaluta gebruiken. Terwijl Litecoin gebruikt maakt van Scrypt gebruikt Bitcoin het SHA-256-algoritme. Het verschil tussen de twee algoritmes is dat Scrypt geheugenintensief is. Meer informatie over Bitecoin, Litecoin koers of cryptovaluta in het algemeen? Neem dan een kijkje op het internet. Er zijn verschillende fora en blogs waar diep op dit soort onderwerpen wordt ingegaan.

Lees ook:  Een makelaar in Bunde vinden

No Replies to "Digitale munteenheden"


    Got something to say?

    Some html is OK