Nederlands Klein Vaarbewijs

Alle vaartuigen van meer dan 15 meter of die snelheden van meer dan 20 Km per uur kunnen halen, moeten worden bestuurd door een houder van ten minste een Klein Vaarbewijs, ook wel Vaarbewijs 1 genoemd. Er zijn vier soorten bootvergunningen, waarmee de houder door rivieren, kanalen en meren mag navigeren op een klein schip en alle binnenwateren en het open water mag navigeren.

Wanneer heb je een Klein Vaarbewijs nodig?

Er is geen vaarbewijs nodig om een ​​boot met een lengte van minder dan 15 meter of een snelheid van minder dan 20 km per uur te mogen varen. Voor zeilen op de Noordzee is geen vaarbewijs nodig, zolang de reis niet commercieel is.

Vaarbewijs 1 halen

De Commissie Watersport Opleidingen (CWO) regelt in samenwerking met de ANWB zeildiploma’s en vaarbewijzen in Nederland. Een CWO-certificaat behaald aan een CWO-zeilschool wordt internationaal erkend. Examens voor het Klein Vaarbewijs wordt afgelegd bij het CBR. Scholen zoals Snel je Vaarbewijs kunnen jou de navigatieregels leren via online cursussen en oefeningen. Vervolgens leg je een examen om de licentie te verkrijgen. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​vergunning te hebben die past bij het vaartuig, de Nederlandse waterpolitie kan aan boord van een vaartuig gaan en de vergunning vragen.

Voor meer informatie over het vaarbewijs voor kleine vaartuigen, inclusief online inschrijving voor het afleggen van het examen, zie de website van Snel je Vaarbewijs. Jouw Vaarbewijs 1 haal je makkelijk en snel met een online cursus!

Lees ook:  Interesse in een kleine brommobiel?

No Replies to "Nederlands Klein Vaarbewijs"


    Got something to say?

    Some html is OK