Goud is schaarser dan zilver en platina

Edelmetalen worden al eeuwenlang gebruikt voor van alles en nog wat. Je kent goud, zilver en misschien platina, maar van rodium heb je  waarschijnlijk nooit gehoord. Daar moet wel bij verteld worden dat goud het meest populaire lid van de familie is. Dit zie je aan een aantal dingen terug. Ten eerste is goud een stuk schaarser en zeldzamer dan bijvoorbeeld zilver. Het wordt een stuk minder gewonnen. Dit betekent ook automatisch dat goud meer waard is dan zijn kleinere broertjes. Goud heeft veel verschillende functies, maar zal voor het grote publiek vooral bekend geworden zijn door de aanwezigheid in sieraden. Kettingen, armbanden, oorbellen en noem het maar op.

 

Waarom je goud moet kopen

Om je geld in goud te gaan investeren hoef je geen expert te zijn op het gebied van beleggen of iets dergelijks. Je kunt fysiek goud kopen en het thuis bewaren, maar de makkelijkste manier om goud te bezitten is het kopen van aandelen. Maar waarom zou je dit doen? Nou, het is in het verleden al vaker gebleken dat goud een interessante belegging is. Dit komt omdat de prijs van goud al tientallen jaren erg stabiel is gebleven. Het mooie aan goud is dat het in zijn eigen baan beweegt. Het trekt zich niet zoveel aan van andere aandelen en veranderingen. Juist om deze redenen hebben veel particuliere beleggers goud in hun aandelenportfolio. Let wel op. Omdat de goudprijs niet erg volatiel is, wil dit niet zeggen dat je nooit meer hoeft om te kijken naar je investering. Er vinden wel degelijk veranderingen in prijs plaats.

 

Zet je geld vast

Blijf realistisch op het moment dat je een deel van je vermogen gaat investeren in edelmetalen als goud. Het gaat je niet snel rijk maken. Toch is investeren geschikt voor hen die op de lange termijn kleine beetjes willen blijven verdienen. Tegenwoordig krijg je geen rente meer op je spaarrekening. Zie daarom jouw goud als een spaarrekening. Het rendement is laag maar absoluut beter dan niets.

 

goudprijs

 

Lees ook:  Dit moet u weten over overwaarde opnemen

No Replies to "Goud is schaarser dan zilver en platina"


    Got something to say?

    Some html is OK