Je oude schoenen weer laten stralen

Veel mensen bezitten meerdere schoenen. Je pumps draag je misschien graag onder een jurkje, een jeans gaat goed met een leuk paar laarzen en sneakers zijn altijd fijn om in huis te hebben. Allerlei vormen, materialen en kleuren: schoenen kunnen veel toevoegen aan je outfit. Als je veel geld spendeert aan je schoenen, wil je ze zo lang mogelijk in goede conditie houden. Afhankelijk van het materiaal van de schoen, zijn er verschillende manieren om jouw schoenen weer te laten stralen. Met name je sneakers verdienen net wat meer aandacht.

Tips om je sneakers weer fris en fruitig te maken

Witte sneakers bijvoorbeeld, combineren prachtig bij allerlei verschillende outfits. Witte sneakers schoonmaken echter, is niet altijd even eenvoudig. Veel mensen krijgen de tip om vieze sneakers in een oud kussensloop te stoppen en in de wasmachine te wassen. Dit zou je sneakers flink kunnen beschadigen. Het is dan beter om bijvoorbeeld te gaan voor wat witte tandpasta. Smeer dit met een oude tandenborstel op je sneaker en borstel (met flink wat kracht) alle plekjes die je weg wilt hebben. Vervolgens kun je de restanten vuil met een doekje wegpoetsen. Sneakers schoonmaken zou je ook kunnen doen met behulp van baking soda. Meng een beetje baking soda met water en zorg dat het mengsel een papje wordt. Smeer dit mengsel uit over de plekken op je sneaker en schrob alles schoon met een schuurspons. Met een vochtige doek haal je resten vuil weg. Naast tandpasta en baking soda zou je ook voor azijn kunnen kiezen in de strijd tegen vuil. Daarnaast werken zowel ossengalzeep als bleek uitstekend.

Schoenen van stof, leer en suède

Een schoen gemaakt van stof zal vrijwel altijd vies worden. Het laatste wat je wilt is dat je stoffen pumps, ballerina’s of sandalen ranzig worden. Met afwasmiddel, een oude tandenborstel en wat warm water zullen jouw stoffen schoenen weer stralen. Heb je leren laarzen die een poetsbeurt kunnen gebruiken? Kies dan voor een oplossing van witte azijn en koud water. Bij suède schoenen is het zaak dat je de schoen zeer regelmatig poetst, zodat de suède stof goed droog blijft. Voor vlekken kun je daarnaast een gum gebruiken.

Sneakers schoonmaken

Lees ook:  Geen inspiratie tijdens de pandemie? Lees verder!

No Replies to "Je oude schoenen weer laten stralen"