Wat komt er allemaal kijken bij een uitvaart

Een uitvaart regelen is iets waar we uiteindelijk allemaal aan moeten geloven. Of dit nu voor ons zelf is of voor een geliefde. Om deze reden hebben we deze blog geschreven, zodat u een beeld krijgt van wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart en waar u rekening mee moet houden. Hieronder kunt u meer lezen over een uitvaart regelen.

Wat moet u als eerst regelen

De eerste punten die u moet regelen bij het overlijden van een geliefde is het inlichten van de arts of huisarts. Dit wordt gedaan, zodat de huisarts het overlijden kan vaststellen en een A- en B verklaring kan afgeven. Deze verklaringen benoemen de datum van het overlijden en de vermoedelijke doodsoorzaak van de overledene. Tot slot moet na het inlichten van de arts ook aangifte doen burgerlijke stand. Dit moet gebeuren bij de gemeente waar de overledene woonde. Hier wordt dan de akte van overlijden geregeld en zodat de overledene uitgeschreven wordt in de administratie. Hier krijgt u dan ook een uittreksel van het overlijdensregister, wat u weer nodig heeft voor het regelen van de uitvaart.

Wat voor type openbaring

Hierna moet u een keuze maken of een openbaring wilt in een uitvaartcentrum of een thuisopenbaring wilt. U moet ook tevens familie en vrienden inlichten over het overlijden.

Administratie

U moet ook een aantal administratieve zaken gaan uitzoeken, hierbij kunt u denken aan zaken als:

 • Het pensioenoverzicht
 • Verzekeringen
 • Bankrekening nummers van eigen rekeningen en spaarrekeningen
 • Abonnementen, zodat de stopgezet kunnen worden
 • Testament via de notaris inzien
 • Donorcodicil
 • Wensen boekje van de overleden
 • Is er een uitvaartverzekering afgesloten

Uitvaartonderneming

Is er al contact geweest met een uitvaartonderneming door de overledene of moet u dit zelf doen. Een uitvaart onderneming kan u helpen bij de laatste verzorging, het openbaren, de kist, verzorging van bloemen en verzorging van vervoer voor de overledene. Een uitvaartonderneming kan u dus bij van alles helpen en ondersteunen. Hieronder leest u meer over Van der Laan uitvaart.

Van der Laan uitvaart

Van der Laan uitvaart kan u helpen bij alle bovengenoemde zaken en kan u ook ondersteuning bieden waar en wanneer u dit nodig heeft. Van der Laan uitvaart is een klein, maar hecht team die van het moment van overlijden voor u klaar zullen staan en u zullen begeleiden en ondersteunen in het volledige uitvaartproces. Of dit nu een begrafenis of crematie is of een eigentijdse of traditionele begrafenis zal zijn. Als u meer informatie wilt hebben kun u altijd kijken op de website van, van der Laan uitvaart.

Lees ook:  Klantcontact via social media, e-mail en SMS

1 Reply to "Wat komt er allemaal kijken bij een uitvaart"

 • comment-avatar
  Hessdiday
  21st June 2024 (12:21 am)
  Reply

  32 Never use of postmenopausal hormones Cases controls n 25 19 19 23 29 27 33 34 33 37 Multivariate RR 2, 3 1 cheap cialis The meeting helps us determine whether you are a candidate for LASIK


Got something to say?

Some html is OK