Interesse in een kleine brommobiel?

Je ziet ze regelmatig door de stad of door het dorp rijden: de kleine 45 kilometerautootjes zijn geliefd. En waarom ook niet? Ze bieden een alternatief voor de ‘gewone’ hatchbacks of kleine stadsauto’s. Als je de ruimte aan de binnenkant toch niet nodig hebt, wat houd je dan tegen? Het rijden van een brommobiel (zoals ze eigenlijk heten) is op meerdere manieren voordelig. Benieuwd naar wat de belangrijkste voordelen zijn, lees dan verder! Hier wordt uitgelegd waarom rijden in een brommobiel niet komisch is maar juist heel slim kan zijn.

brommobiel kopen

Brommobiel vs. ‘Gewone’ auto

Oké, natuurlijk zit er een groot nadeel aan het beheren van een brommobiel. Ze behalen namelijk maar eens snelheid van 45 kilometer per uur. Dit betekent dat je ook niet op de snelweg kunt rijden. Uiteraard is dit jammer, maar dit weet je al voordat je er een gaat kopen. We tellen dit dus even niet mee als een nadeel en gaan meteen door naar de voordelen. Even terugkomend op die snelheidslimiet. Ja, het klopt dat je maar 45 kilometer per uur kunt rijden, maar is dit eigenlijk wel zo erg? Denk er maar eens over na. Woon je in de stad of in een dorp en hoef je daar eigenlijk niet uit, waarom zou je dan meer vermogen nodig hebben? Niet alleen dat, maar omdat je topsnelheid dus zo beperkt is kun je nooit een boete krijgen voor te hard rijden! Het volgende voordeel is het kostenplaatje. Wanneer je een nieuwe auto koopt, dan ben je minimaal 10.000 tot 15.000 euro kwijt. En dan hebben we het nog niet eens over de maandelijkse lasten gehad. Nieuwe brommobiel kopen? Dan hoef je maar te rekenen op een aanschaf prijs die minder dan 5.000 euro bedraagt.

 

Regels en voorwaarden

Je zou misschien denken dat er veel speciale verkeersregels zijn voor dit soort auto’s, maar dat valt reuze mee. De meeste regels die voor reguliere personenauto’s gelden, gelden ook voor deze 45 kilometer wagentjes. Rijden is rijden, parkeren is parkeren, kortom: je bent een gewone automobilist.

Lees ook:  Nederlands Klein Vaarbewijs

No Replies to "Interesse in een kleine brommobiel?"


    Got something to say?

    Some html is OK