Huidverzorging volgens Korean Beauty

De koreanen zijn vaak voorlopers op het gebied van vernieuwende elektonische producten. Toch is er ook een andere branche waarin ze uitblinken, namelijk in de huidverzorging. Korean beauty is de afgelopen jaren een stuk bekender geworden in Europa. De producten die zich scharen onder korean beauty hechten veel waarde aan huidverzorging en dat is welkome ontwikkeling in het beauty landschap. Wat is korean beauty exact? En hoe kun je dat het best toepassen? Wij nemen je mee in de wereld van deze populaire producten!

Wat is het nou eigenlijk?

Korean beauty is de overkoepelde term voor huidverzorgingsproducten uit Zuid-Korea. Ze hebben in gemeen dat ze de gezondheid van de huid erg belangrijk vinden. Hierbij gepaard komt dat ze veel verschillende verzorgingsstappen adviseren. Meer dan wij Europeanen gewend zijn. Enkel je gezicht reinigen en een rimpel crème smeren is verre van genoeg. De verschillende stappen die ze adviseren maken gebruik van een dubbele gezichtsreiniging en meerdere crèmes. Gelukkig zijn deze producten tegenwoordig allemaal in Europese winkels verkrijgbaar en niet meer enkel in Seoul.

korean beauty

Wat moet ik ervoor doen?

Als je een echte korean beauty fanaat bent ben je uiteraard al bekend met deze stappen. Voor nieuwelingen zijn dit de belangrijkste.

Verwijder dode huidcellen

Ten eerste vinden Koreanen het erg belangrijk dat er meerdere keren per week geëxfolieerd wordt. Dit gebeurt met een exfoliater, een apparaat dat tegenwoordig ook in Europese drogisterijen verkocht wordt. Een exfoliater zorgt ervoor dat alle dode huidcellen van je huid verwijdert worden. Hierdoor lijkt je huid egaler en zullen poriën minder snel opvallen.

Reinig tweemaal

Ten tweede raden korean beauty experts aan tweemaal je gezicht te reinigen. De eerste keer met een reiniger voor het verwijderen van olie. Deze gebruik je op een droge huid en deze haalt alle onzuiverheden uit je huid. Hierna wordt een reiniger op waterbasis gereinigd die alle overgebleven onzuiverheden verwijderd. Dubbele reiniging is typisch voor korean beauty.

Bescherm jezelf tegen de zon

Ten derde gebruiken Koreanen het hele jaar zonnebrandcrème. Deze crème gebruiken wij Europeanen vaak enkel tijdens de warmste weken van het jaar. De Koreanen vinden dit niet genoeg. De zon kan namelijk een schadelijk effect hebben op je huid, zelfs wanneer hij minder sterk is. Zij raden dus aan dagelijks een kleine hoeveelheid zonnebrand te gebruiken.

Vorm een basis laag

Als laatste raden korean beauty deskundigen aan altijd toner te gebruiken voordat er make-up wordt aangebracht. Dit vormt een basis laag op je huid waar de make-up op kan plaatsnemen. De aangebrachte make-up zal hier goed op hechten waardoor hij lang blijft zitten en je huid niet direct beschadigt.

Lees ook:  Goede tips om jouw stijl te verbeteren

No Replies to "Huidverzorging volgens Korean Beauty"


    Got something to say?

    Some html is OK