Hoe jij sterker kan worden door tegenslag

Iedereen gaat het vroeg of laat mee maken in zijn of haar leven, een gebeurtenis waar je niet na een nachtje slapen overheen bent. Of je nu met jezelf in gevecht bent, er iemand dichtbij je overleden is, je een verschrikkelijk ongeluk niet meer van je netvlies krijgt of noem het maar op, tijdens deze coaching word het verwerkingsproces van begin tot eind ondersteund. Posttraumatische groei kan juist om deze reden leiden tot een volledige hervorming. Algemeen gezien zijn er drie gebieden waarin groei gemeten word, persoonlijke relaties (meer waarde hechten aan relaties), levensfilosofie (andere prioriteiten in het leven) en zelfperceptie (veerkracht en herkenning eigen kenmerken).

 

 

Hoe jij sterker kan worden door tegenslag

 

 

PTG-coaching iets voor jou?

Coaching op het gebied van posttraumatische is niet gemakkelijk te vinden en tegelijkertijd erg belangrijk Er is een speciale aanpak ontwikkeld die inspeelt op de meest recente wetenschappelijke inzichten. Er wordt extra focus gelegd op de kracht van de persoon in plaats van zijn of haar ziekte.
Uit onderzoek blijkt dat aandacht geven aan de sterke punten of talenten van de persoon veel effectiever werkt dan het werken aan zogeheten zwaktes. Dit betekent uiteraard niet dat je hier niks mee moet doen, integendeel. Het erkennen en accepteren van je zwaktes resulteert juist in zelfkennis en leidt vaak in het gebruiken je capaciteiten. Persoonlijke groei en herstel van de patiënt is het voornaamste doel van deze coaching. Meld je aan voor een coaching programma op de website van sterker door ellende of neem telefonisch contact op.

 

 

What doesn’t kill you, makes you stronger

Een spreuk die voor vele onder ons wel bekend is, en terecht. Ook al klinkt het soms alsof het onmogelijk is of bijna niet te doen, niks is minder waar. Neem bijvoorbeeld Jantina, zij heeft een PTG-coaching programma gevolgd onder leiding van Anja Jongkind. Jantina staat na het programma weer helemaal positief in het leven. Ze heeft het gevoel dat ze haar emoties de baas is. Buiten het beter zorgen en opkomen voor haarzelf heeft ze ook geleerd hoe ze al deze positieve energie nuttig kan gebruiken en lijkt ze de perfecte balans te hebben gevonden tussen willen en mogen in plaats van moeten en doelloos te werk gaan. Jantina is een voorbeeld van sterker door tegenslag.

 

Lees ook:  Tips om uw woning fris te houden

No Replies to "Hoe jij sterker kan worden door tegenslag"


    Got something to say?

    Some html is OK