Geld verdienen met oud ijzer

Oud ijzer inwisselen is al iets wat jaren en jaren gebeurt. Je krijgt ze waarschijnlijk ook regelmatig door de brievenbus. Je weet wel, die kleine stukjes papier met daarop een datum en de boodschap dat oud ijzer binnenkort opgehaald gaat worden ergens bij jou in de buurt. Of je er nu iets mee doet of niet, feit is dat je met al dat oude ijzer in je schuur nog best een leuk zakcentje kunt verdienen. Elk tuinhuisje of elke schuur heeft wel een bepaalde hoeveelheid aan oud ijzer of oude metalen. Koper en zink kun je ook inleveren.

Ben je op zoek naar een plek waar je met dit schroot naar toe kan? Bekijk dan ijzerboeren met voordelige tarieven. Elke woonplaats heeft wel een plekje voor oud ijzer.

 

Wat is je schroot nog waard?

Nadat je jouw hele huis hebt opgeruimd en je moe hebt gezocht naar alles dat op ijzer lijkt wil je natuurlijk maar één ding weten: hoeveel is je oud ijzer nog waard? En nogmaals, niet alleen ijzer kun je inleveren. Sterker nog, koper is nog veel meer waard! De prijzen van deze metalen veranderen van dag tot dag, dus als je bijvoorbeeld een katalysator gaat inleveren kun je niet uitgaan van de prijs van vorige week of het jaar ervoor. Prijzen voor deze verouderde metalen worden bepaald op basis van de huidige economie en het klassieke vraag-aanbod spelletje.

De prijs van oud ijzer ligt op het moment van schrijven zo rond de 0,20 eurocent per kilogram. De prijs van een kilo koper is daarentegen, schrik niet, wel meer dan 5 euro. Alles tussen ijzer en koper in is ook geld waard. Zink bijvoorbeeld is ook een vorm van metaal waar je nog een leuke vergoeding voor krijgt, zo’n 80 cent.

Op internet kun je makkelijk vinden waar je naar toe kunt met je schroot. Mocht het zo niet lukken, dan heb je vast wel iemand in de straat die weet waar je moet zijn.

 

Lees ook:  Website klaar? Hosten maar

No Replies to "Geld verdienen met oud ijzer"