Het succes van Tesla

Je ziet ze steeds meer op straat rijden tussen de andere auto’s; Tesla’s. Van buiten lijken ze op een gewone luxe auto maar van binnen gaat er veel meer schuil. Het grote verschil zit hem in de elektrische batterij. Een Tesla is dus een elektrisch auto. In 2019 was de model 3 van Tesla het meeste verkochte type auto ter wereld. In 2018 verkocht tesla ongeveer 13.000 auto’s en in september 2019 verkocht Tesla al bijna 30.000 modellen. Dit is enorm want er werd in eerste instantie van uit gegaan dat er in heel 2019 ongeveer 28.000 auto’s werden verkocht. Tesla zorgt hiermee voor een doorbraak van de elektrische auto.

Stijging verkoop

De stijging in verkoopcijfers van Tesla kan eraan liggen dat ze meer geleased worden. Omdat elektrische auto’s beter voor het milieu zijn geld hier een bijtelling op van 4 procent. Dit in tegenstelling tot 22 procent bij andere auto’s. Het populairste model, de model 3, kost nieuw 48.000 euro maar kost je maar 83 euro aan bijtelling per maand. Als dit een gewone auto was, dus niet elektrisch, dan betaal je voor hetzelfde bedrag 455 euro per maand aan bijtelling. In 2020 is de bijtelling omhoog gegaan naar 8 procent, maar heb je voor 2020 een lease auto gekregen dan kun je er nog 5 jaar van genieten. Het kabinet wil uiteindelijk ervoor zorgen dat in 2030 alle nieuwe auto’s uitstoot vrij zijn. Ze willen dan zelfs de verkoop van auto’s met uitstoot verbieden.

Voordelen Tesla

Buiten dat de auto heel futuristisch is heeft een Tesla ook veel voordelen. De auto draagt bij aan een beter milieu omdat je de uitstoot van uitlaatgassen beperkt. Verder is de auto, ondanks de krachtige motor, muisstil. Het grootste voordeel dat mensen ervaren aan het rijden van een Tesla zijn de kosten van benzine. Die zijn er niet. De auto is volledig elektrisch waardoor je nooit meer hoeft te tanken. Je plugt de auto ’s avonds in en kan ’s ochtends weer ermee rijden. Een laatste voordeel is de Autopilot van Tesla. Met deze functie is het mogelijk dat de auto zelf snelheid mindert in gevaarlijke situaties en van rijbaan wisselt. De autopilot wil niet zeggen dat je geen rijbewijs meer nodig hebt. Je kan bij Rijschool Delft je rijbewijs halen.  Je moet altijd kunnen ingrijpen als er iets mis gaat.

Lees ook:  Wat is er zo leuk aan vrachtwagenchauffeur worden? De voordelen op een rijtje.

No Replies to "Het succes van Tesla"


    Got something to say?

    Some html is OK