Heerlijk borrelen met een borrelplankje

Het zonnetje schijnt en we willen niets liever dan allemaal lekker naar buiten. Ook niet gek dat we dan massaal aan het borrelen zijn geslagen. Lekker met vrienden of familie genieten van de zon en kleine hapjes eten. Een borrelplankje is relatief simpel om te maken. Er is namelijk geen perfect borrelplankje. Smaken verschillen, daarom kan je eindeloos variëren met een smaken en producten. Ondanks dat je zelf kan kiezen wat je op het plankje legt hebben wij toch een paar tips voor je.

 

Welk vlees kies je voor een borrelplankje

Het antwoord daar op is simpel. Waar je zin in hebt! Echter is het wel belangrijk dat je dan toch een beetje varieert. Een droge worst is bijvoorbeeld lekker te combineren met een hele vette worst. En als je eens wat anders dan worst wilt dan kan je ook een toastje met paté serveren. Een borrelplankje is de perfecte manier om eens te experimenteren met smaken.

 

Kaas op je borrelplankje

Naast worst is kaas ook wel een belangrijk onderdeel van je borrelplankje. Kaas is ontzettend makkelijk te combineren omdat er ontelbare soorten van zijn. Je kan lekker op de Hollandse toer gaan met een stukje jonge of oude kaas, maar je kan ook kiezen voor een Franse kaas zoals brie. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wat je serveert, als het maar een beetje bij elkaar past of op elkaar aansluit. Zorg dat je niet allen pittige kazen hebt, maar ook zachte en milde kazen. Let ook goed op hoe kaas geserveerd moet worden. Vaak moet kaas op kamertemperatuur zijn.

 

De extraatjes

Kaas en worst zijn lekker, maar jij wilt natuurlijk ook nog wat er bij. Een lekker stukje groente of fruit kan dan net die frisse toevoeging zijn die jouw borrelplankje nodig heeft. Daarnaast is het ook nog gemakkelijk te combineren met de kaas of vlees die al op het plankje ligt, denk bijvoorbeeld aan mozzarella met tomaat. Een stukje brood kan ook een goede toevoeging zijn aan een borrelplankje. Wil je niet meteen een stuk brood neerleggen, dan kan je ook altijd kiezen voor crackers, toastjes of soepstengels.

 

Franse kaas

Lees ook:  Elektronisch vs akoestisch drummen

No Replies to "Heerlijk borrelen met een borrelplankje"