Glazen vazen de onmisbare woonaccessoire

De glazen vaas is onmisbaar in uw huis. Glazen vazen hebben vaak een tijdloze uitstraling en zijn vaak handgemaakt, waardoor je een meer unieke accessoire in je huis kan hebben en hierdoor zijn ze perfect voor elk interieur. Er is altijd een glazen vaas te vinden die bij je past dat komt omdat de glazen vazen in verschillende vormen, maten en kleuren te verkrijgen zijn. Doordat de vazen handgemaakt zijn en dus uniek. Hierdoor hebben de glazen vazen een luxe uitstraling, maar zijn het ook vazen van hoge kwaliteit. Glazen vazen zien er altijd goed uit en kunnen gevuld worden met fleurige bloemen of je kan ze gebruiken als designobject.

Hoe worden glazen vazen gemaakt?

Glas wordt gemaakt met kalk, zand en soda. Om glas te maken zijn zeer hoge temperaturen nodig, zand smelt bijvoorbeeld pas bij 1700 graden Celsius. Om het zand bij een lagere temperatuur te laten smelten wordt er sodawater toegevoegd bij het smeltproces. Dit kan worden bereikt door speciale ovens, alleen is het moeilijk om te werken met zo’n hoge temperaturen en zitten er hoge energiekosten aan verbonden. Glazen vazen worden gemaakt door de eeuwenoude techniek toe te passen van het glasblazen. Deze technieken zijn honderden jaren oud en worden wereldwijd in musea tentoongesteld. Glasblazen is een techniek die meestal in teamverband gedaan wordt en het proces is zeer arbeidsintensief. Bij het glasblazen wordt het glas verwarmd tussen de 1000 en 1400 graden. De temperatuur is vaak afhankelijk van de samenstelling van ingrediënten die de glasblazerij gebruikt en wat voor soort ovens ze gebruiken.

Glasblazen wordt gedaan door een vloeibaar glas te bevestigen aan een holle buis zodat er lucht in geblazen kan worden. Door dit te doen gaat het glas uitzetten en ontstaan er unieke bolle vormen. Door opvallende kleuren te gebruiken, worden er vazen gecreëerd die tijdloos zijn en altijd heel chic blijven. Deze vazen kunnen vaak heel decoratief en creatief gemaakt worden, door bijvoorbeeld bloemen erin te verwerken. Een unieke glazen vaas is een welverdiende aanvulling in uw huis en zorgt voor iets meer persoonlijkheid en klasse.

Lees ook:  Op zoek naar rust en stilte in je woonomgeving? Ga in Baarlo wonen!

No Replies to "Glazen vazen de onmisbare woonaccessoire"


    Got something to say?

    Some html is OK