Een houtkachel in de tuin

De koude maanden van dit jaar zullen door steeds meers mensen thuis doorgebracht worden. Wintersport of andere vakanties zitten er dit jaar niet in. Veel mensen besluiten daarom om het thuis extra gezellig te maken. Vaak hebben mensen een grote mooie tuin maar brengen ze er in de koude maanden niet zoveel tijd in door. Dit komt natuurlijk omdat het dan te koud is om er gezellig te kunnen zitten. Wat je nu ziet is dat veel mensen een vuurkorf of een houtkachel aanschaffen. Dit is natuurlijk een stuk gezelliger dan een heater die je ophangt. Zo maak je het thuis toch nog extra gezellig.

Welk soort brandhout?

Er zijn verschillende soorten brandhout die je kunt kopen om te stoken. Niet al het brandhout brand namelijk hetzelfde. Zo kun je het beste Elzenhout, Berkenhout of Essenhout gebruiken voor een open vuurkorf. Dit zorgt namelijk voor een kleiner vuur. Ook is het vuur mooi en zorgt het hout voor een mooi vlammenspel. Voor een grotere hout kachel kun je het beste Eikenhout of Haagbeuk gebruiken. Deze branden langzaam maar hebben minder vuur.

Brandhout bewaren

Meestal zal niet al het brandhout meteen opgaan en zul je dus een gedeelte moeten bewaren. Ook kun je het hout het beste een paar jaar van te voren kopen. Zo kan het hout namelijk nog nadrogen. Het is wel belangrijk dat je je hout op een goede manier opslaat. Bewaar het hout altijd buiten zodat de wind erdoor kan waaien. Let erbij wel op dat het hout niet op de grond ligt. Het hout kan dan namelijk vocht opzuigen. Zorg er wel voor dat je hout bedekt ligt zodat het niet nat kan worden. Zo kun je er een zijl boven spannen. Belangrijk is dan wel dat er nog altijd wind door het hout heen kan blazen.

Lees ook:  Een tijdelijke opslag nodig?

No Replies to "Een houtkachel in de tuin"