Een defect slot

Je gebruikt de sloten van je huis dagelijks. Meestal gaat dit zonder problemen, het sluiten en openen gaat soepel. Toch kan het wel eens voorkomen dat het slot niet meer zo goed functioneert. Je sleutel kan vast komen te zitten of zelfs afbreken. Als je hier nog nooit ervaring mee gehad hebt, dan kan er soms lichte paniek toeslaan. Geen zorgen, hieronder bespreken we alle mogelijke problemen en eventuele oplossingen met je.

Oorzaken van defect slot

Een defect slot kan meerdere oorzaken hebben. Meestal merk je het pas als het te laat is. We maken onderscheid tussen een paar oorzaken.

  1. De sleutel blijft in het slot steken. Dit komt meestal doordat er regelmatig vuil tussen de openingen en groeven komt. Als de sleutel nog intact is, probeer deze dan uit het slot te trekken. Als dit niet met de hand lukt, probeer het dan eens met een tang. Wees wel voorzichtig hiermee, anders kan de sleutel alsnog afbreken. Een andere optie die je kunt proberen, is de reservesleutel aan de andere kant van het slot insteken. Hierdoor valt de vastzittende sleutel wellicht uit het slot.
  2. De sleutel is afgebroken. Dit gebeurt meestal wanneer er op een al vastzittende sleutel, te veel kracht wordt uitgeoefend. Het stuk sleutel in het slot is er dan lastig of niet zelf uit te krijgen. Als er nog een gedeelte uit het slot steekt, probeert dit dan eerst zelf met een tang eruit te wringen. Eventueel in combinatie met slotenspray. Lukt dit niet, roep dan de hulp in van een slotenmaker. Slotenmaker Amsterdam is binnen één uur ter plekke om het voor je op te lossen.
  3. De sleutel draait niet meer door. Je kunt dan de sleutel wel nog in het slot duwen, maar deze kan geen draaibeweging meer maken. Hierdoor kun je de deur niet meer openen en afsluiten. Vaak helpt het al om slotenspray in het slot te spuiten. Doe ook wat op de sleutel en steek deze dan weer even in het slot.

Een slotenmaker contacteren

Mocht je nu vaker last hebben van vastzittende sloten of wil je oude sloten vervangen? Bel dan gerust een slotenmaker bij jou in de buurt. Deze kunnen meestal dezelfde dag nog komen kijken. Een slotenmaker in Amsterdam kan bijvoorbeeld de vastzittende sleutel eruit halen of je slot vervangen door een nieuwe. Dit allemaal op dezelfde dag, zodat jij snel weer met een gerust gevoel thuis kunt zitten.

slotenmaker amsterdam
Lees ook:  Is het tijd voor bijles?

No Replies to "Een defect slot"