De populariteit van Singles Day in Nederland

Tot niet lang geleden waren weinig Nederlanders zich bewust van deze feestdag. In China wordt sinds 2009 een feestdag gevierd waarbij je jezelf cadeaus geeft. Met name (web) winkels haken met kortingen in op de feestdag die Singles Day wordt genoemd. Pas vanaf 2016 is Singles Day in Nederland echt van start gegaan. Toen waren er enkele winkels die besloten mee te doen aan deze feestdag. En dat heeft veel succes geboekt, want in 2017 gingen er meerdere bedrijven en winkels meedoen aan het geven van allerlei aanbiedingen en het promoten van het geven van een cadeau aan jezelf. Maar hoe verloopt Singles Day in Nederland op dit moment?

 

Singles Day in Nederland

In de Jaren 90 begon het als een dubieuze anti-Valentijns feestdag voor vrijgezellen in China. Tegenwoordig is Singles Day enorm bekend geworden. In Nederland is Singles Day de laatste jaren steeds populairder geworden. Ruim één derde van de Nederlanders is op dit moment bekend met Singles Day. Er worden heel veel aankopen gedaan voor zowel Sinterklaas als kerst.

Singles Day in Nederland
Veel Nederlanders bewust vrijgezel

In Nederland is Singles Day al erg populair als je kijkt naar hoe kort het eigenlijk pas bekend is. Je vraagt je waarschijnlijk hoe het kan dat deze feestdag in zo een korte periode zo populair is geworden? Er zijn een paar redenen die de toenemende populariteit van Singles Day in Nederland verklaren. Een van de redenen is dat Nederlanders steeds vaker bewust vrijgezel zijn en dat graag willen vieren. Tijdens Singles Day willen mensen het vrijgezellenbestaan vieren. Wat dat betreft is het ook het compleet het tegenovergestelde van Valentijnsdag.

 

Nederland haakt in op Singles Day

Het aantal vrijgezellen in Nederland neemt steeds meer toe. Dit zorgt ervoor dat er meer vraag is naar een dag die inspeelt op het vrijgezel zijn. Er wordt verwacht dat in 2050 ruim de helft van alle Nederlanders als vrijgezel zal rondlopen. Valentijnsdag wordt steeds minder populair en daar kunnen bedrijven dan weer op inspelen met Singles Day. Zo verkopen bedrijven steeds meer producten door goede aanbiedingen aan te bieden.

 

Shopping-tips voor Singles Day

Wij hebben een aantal tips voor je om het optimale te halen uit Singles Day. Bookmark de pagina’s van producten die je wilt hebben en surf er dan op tijd naartoe op het internet. Goede aanbiedingen en populaire producten zijn enorm snel uitverkocht! Het is ook belangrijk dat je vooraf goed onderzoek verricht. Ontdek waar je in Nederland Singles Day deals kunt vinden waar jij naar op zoek bent. Plan zo de beste route van winkel naar winkel en zorg ervoor dat je er al bent wanneer de winkel open gaat. Onze laatste tip is om je creditcardlimiet op tijd te controleren. Je wilt ten slotte niet dat een product dat je wilt hebben, uitverkocht is omdat je het niet kunt betalen!

Lees ook:  Huidverzorging volgens Korean Beauty

No Replies to "De populariteit van Singles Day in Nederland"


    Got something to say?

    Some html is OK