Creatief genieten

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby? Of heb je wellicht tijd over en wil je graag iets unieks creëren? Dan staat hier vast een activiteit tussen die je aanspreekt.

diamond painting

Diamond painting

Wil jij graag wat rust en tijd voor jezelf? Dan is diamond painting waarschijnlijk het meest rustige activiteit hiertussen waarbij je een prachtig kunstwerk kunt creëren. Diamond paiting is door zijn duidelijke uitleg een hobby voor jong én oud. Hierbij bevestig je facetgeslepen steentjes op een canvas patroon. Door de slijping van de steentjes, weerkaatsen ze het licht en ontstaat er een hele lichte glinstering. Waar de naam diamond painting vandaan komt.

Wanneer je klaar bent kun je ze mooi aan de muur hangen, in een lijst stoppen of iemand cadeau doen!
Let op er zijn 2 type stenen verkrijgbaar. De ronde stenen zijn een goede keuze voor beginners omdat ze makkelijker te plakken zijn, minder precies en overzichtelijker. De vierkante steentjes geven daarentegen wel meer perfectie, glitter effect en een 3D perspectief.

Schilderen

In de artistieke schilderkunst is de beeldende kunst die door de kunstenaar is gemaakt erg belangrijk. Denk hierbij aan het schilderen van een portret, landschap of ander kunstwerk. Daarnaast kan de ondergrond van het kunstwerk afwijken. Het is niet zo dat er alleen op canvas wordt gewerkt. Je kunt bijvoorbeeld ook een muurschildering maken. In dit geval noemen we de ondergrond ook wel de drager. Meestal is dit het canvas (linnen doek), maar het kan dus ook een ander materiaal zijn zoals bijvoorbeeld: steen, plastic, metaal, papier, karton of hout.

Breien

Ook breien is weer helemaal in de mode. Iedereen wil leren weven om zelf het beste werk te creëren. Breien is ook heel gemakkelijk en rustgevend. Bovendien kun je bijna overal gebreide stoffen breien waardoor je altijd en overal kunt werken. Je kunt op verschillende manieren leren breien. Iemand kan je helpen en je laten zien hoe. Maar je kunt het ook zelf leren door bijvoorbeeld YouTube.

Scrapbooking

Deze term is wellicht wat minder bekend. Je kunt het vergelijken met je vroegere dagboek in combinatie met een plakboek. Je start met een mooi boek welke je aanpast met papieren achtergronden, foto’s en tape. Maar ook met souvenirs van een vakantie of vanuit je dagelijks leven. Denk aan iets plats Bijvoorbeeld tickets, papiertjes, servetten, etc. Je kunt het scrapbook helemaal naar eigen wens inrichten als bijvoorbeeld een agenda, als een to-do list of als een soort herinneringsboek.

Zelf sieraden maken

Ook zelf sieraden maken is leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Door zelf armbanden, ringen, oorbellen of kettingen te maken heb je sieraden die passen bij je stijl, op maat en uniek zijn.

Lees ook:  Waar komt Singles Day vandaan?

No Replies to "Creatief genieten"


    Got something to say?

    Some html is OK