Circulair leven op je eigen geproduceerde stroom

Met het alsmaar schaarser worden van fossiele brandstoffen, wordt het noodzakelijk om na te denken over de toekomst. Hoe zult u aan uw stroom komen als er niet meer geleverd kan worden door elektriciteitsfabrieken? Ook vanwege de ietwat controversiële discussie rondom de klimaatverandering, is het nodig om te kijken naar andere manieren om stroom op te wekken.

Zonnepanelen op het dak

Eén van deze manieren, is het opwekken van stroom doormiddel van zonnepanelen. Deze technologie is niet iets wat in recente jaren pas is ontdekt. De eerste zonnecel, wat de fundering is voor zonnepanelen, werd namelijk gemaakt in 1888. Ten opzichte van de zonnecellen van toen zijn de huidige zonnecellen drastisch verbeterd, wat betekent dat er meer elektriciteit kan worden omgezet uit zonlicht. Vandaag de dag kunt u niet meer om ze heen; massale zonneparken komen tot stand en wel 1 op de 8 huizen heeft zonnepanelen op het dak staan. Maar waarom zijn ze zo populair? Dit komt omdat zonnepanelen u helpen om te besparen op energiekosten en de wereld helpen met de vermindering van CO2-uitstoot. Dit kunt u doen door stroom terug te leveren aan het net, waardoor je circulair leven bevordert.

Windmolens voor eigen gebruik

Als u op een plek woont waar windsnelheden hoog kunnen oplopen, is het wellicht ook verstandig om te kijken naar de installatie van een windturbine. Deze turbine wekt stroom op dankzij de draaiing van de wieken als het waait. Bij windsnelheden vanaf ongeveer 10 km/u, zal de turbine stroom gaan produceren. De hoeveelheid stroom die hierbij wordt geproduceerd is zelfs vier keer meer dan de hoeveelheid stroom die door een zonnepaneel wordt opgewekt. Toch zijn er enkele nadelen aan het gebruik van windturbines. Allereerst kost een gemiddelde windturbine zo tussen de 10.000 en 40.000 euro. Dit bedrag zal pas na 15 jaar worden terugverdiend. Dit maakt het niet een oplossing voor iedereen. Ten tweede, is het niet altijd mogelijk om een windturbine te mogen plaatsen. Als u toestemming wilt krijgen om een turbine te plaatsen, moet u eerst een windstudie laten uitvoeren en een stedenbouwkundige vergunning krijgen.

 

 

circulair leven

Lees ook:  Verhuren in Amsterdam

No Replies to "Circulair leven op je eigen geproduceerde stroom"