Burgerparticipatie via een app

 

Onderzoek via vragenlijsten, enquêtes en peilingen wordt tegenwoordig bijna altijd digitaal gedaan. Het gebruik van schriftelijke vragenlijsten, telefonische onderzoeken en straatonderzoeken komt steeds minder voor. Dit heeft te maken met de algemene response op dit soort vragenlijsten. Al jaren lang loopt dit terug en zijn mensen steeds minder bereid om hier medewerking aan te verlenen. Wanneer je als gemeente de mening van een burger over een bepaalde kwestie wilt peilen, ontkom je er niet meer aan om dit op een digitale manier uit te voeren.

De splitsing van schriftelijk naar digitaal

Zoals we aangaven hebben mensen steeds minder de behoefte om schriftelijk vragenlijsten te beantwoorden. Hetzelfde geldt voor telefonische onderzoeken. Onderzoekers gebruiken daarom steeds meer digitale middelen. Eerst bestonden deze middelen vooral uit het gebruik van een computer of speciale computer. Tegenwoordig is het door technologische innovaties zelfs mogelijk om deze onderzoeken uit te voeren vanuit een telefoon. Onze smartphones zijn de laatste jaren enorm slim geworden en beschikken nu vaker over de kracht van een kleine computer, waardoor de mogelijkheden voor het toepassen van enquêtes enorm zijn toegenomen. Zo worden mobiele telefoons nu onder andere gebruikt voor het uitvoeren van interne en externe onderzoeken binnen gemeente. Dit heeft volgens veel verschillende gemeenten een aantoonbaar effect.

De invloed van apps

Mensen zijn tegenwoordig enorm druk en geven aan dat ze nooit ergens tijd voor hebben. Voor veel mensen kan dit wel kloppen maar er zijn ook heel veel mensen die hun kostbare tijd verdoen aan swipen,scrollen of appen. Deze mensen zijn dus vooral op hun telefoon actief en brengen hier ook een groot deel van hun dagelijkse tijd door. Doordat mensen zoveel op hun telefoon zitten zijn ze hier ook makkelijker te bereiken. Een participatie app zal er daardoor voor zorgen dat mensen meer bereid zijn de vragenlijsten in te vullen, hogere kwaliteit antwoorden te geven en daardoor een beter uiteindelijk resultaat leveren. Hierdoor wordt het inzetten van dergelijke apps bij enquêtes , peilingen of vragenlijsten steeds belangrijker en zal de invloed van deze ontwikkelingen alleen maar blijven toenemen. Ten slotte is een participatie app veel sneller wat dus zal zorgen voor minder frustratie op het gebied van laadtijden.

Lees ook:  Wat is het doel van een urenregistratie?

No Replies to "Burgerparticipatie via een app"


    Got something to say?

    Some html is OK