Ben jij op zoek naar lactose vrije producten? Twee tips

Ben jij een van de mensen die allergisch is of een gevoeligheid heeft voor lactose? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen zijn om die reden op zoek naar lactose vrije producten. Wil jij ook de switch maken naar lactose vrije producten? Dan helpen wij je op weg met drie tips.

Tip 1. Als je niet zonder melk kan, koop dan lactose vrije melk

Drink jij vaak melk? Omdat je het lekker vindt? Of omdat je veel eiwitten probeert binnen te krijgen? Er zijn veel redenen waarom je melk beter links kunt laten liggen. Dat er lactose in zit is er natuurlijk een van. Ook zit er ontzettend veel suiker in melk. Een glas melk bevat ongeveer even veel suiker als een blikje frisdrank. Net als dat mensen de switch maken van Coca Cola naar Cola Cola ligt of zero – of een van de equivalenten voor de andere soorten frisdrank – zo is ons advies om hetzelfde met melk te doen.

Lukt het jou niet om meteen helemaal van melk af te stappen, dan kun je natuurlijk kiezen voor lactose vrije melk als tussenvrije oplossing. Deze vorm van melk is een van de vele lactose vrije producten die de afgelopen jaren in het schap van de supermarkt zijn verschenen.

Tip 2. Ook voor andere zuivel producten zijn lactose vrije varianten

Hou jij van kaas, yoghurt, kwark of een van de vele andere zuivel producten waar lactose in zit? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen die veganist worden zeggen dat kaas een van de producten is die ze het meeste missen. Dus als jij je kaas niet wilt opgeven, dan is dat heel begrijpelijk.

Gelukkig kun je altijd kiezen voor lactose vrije kaas. Dit is net als gewone kaas kaas die gewoon van melk is gemaakt, maar dan zonder de lactose. Hiermee onderscheiden lactose vrije producten zich van veganistische producten, want veganistische kaas is van (soja)bonen gemaakt. En de meeste mensen vinden de smaak daarvan ver onder doen voor gewone kaas. Dit is dus een belangrijke reden om te kiezen voor lactose vrije producten.

Lees ook:  Leren om hulp te vragen

No Replies to "Ben jij op zoek naar lactose vrije producten? Twee tips"