Zelfstandig blijven wonen

Iedereen droomt er uiteindelijk van om zelfstandig te wonen. Het liefst in een eigen huis met een mooie tuin. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Er zijn namelijk mensen die niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Deze mensen hebben begeleiding nodig van anderen. Deze begeleiders ondersteunen deze mensen in het dagelijks leven. Hierbij kan worden gedacht aan: het verzorgen van cliënten, het doen van boodschappen met cliënten en het eten met cliënten. Het grote verschil met andere vormen van zorg is dat de cliënten op zichzelf wonen en niet worden ondergebracht op een zorglocatie. Het streven van deze zorg is om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Deze vorm van zorg wordt ook wel begeleid wonen genoemd.

Welke zorgaanbieder moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende aanbieders van begeleid wonen. Dit maakt het moeilijk om te kiezen. Het is belangrijk om goed te kijken naar welke zorg er nodig is. Daarnaast is de kwaliteit van deze zorg natuurlijk ook belangrijk. Hier bovenop komt speciaal voor begeleid wonen dat de locatie van de woning ook belangrijk is. Als familie wil je natuurlijk het liefst ook op bezoek gaan. De woning moet dan niet aan de andere kant van de provincie liggen. Anders ben je namelijk een uur heen en een uur terug aan het rijden voor een bezoek van een halfuur. Dit hebben veel mensen er niet voor over. Bovendien betekent de grote afstand dat een client moet wennen aan de nieuwe omgeving. Wanneer iemand mee kan doen aan een begeleid wonen project in de buurt zijn er tenminste nog een aantal bekende dingen.

Hoe controleer ik de kwaliteit van een zorgaanbieder?

Zoals hierboven aangegeven is de kwaliteit van de zorg voor veel mensen belangrijk. Het kan alleen moeilijk zijn om per organisatie te zien welke kwaliteit er wordt geleverd. Als eerste kun je op internet de reviews van de diverse zorgaanbieders met elkaar vergelijken. Daarnaast kun je ook bij vrienden, familie en bekenden navraag doen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de kennis van een familielid bij een bepaalde zorgaanbieder zit. De ervaringen van die kennis kunnen worden meegenomen tijdens de keuze voor een zorgaanbieder.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook deze blog over de stijlvolste vloeren voor in huis.

Lees ook:  Te zwaar zijn is vervelend

No Replies to "Zelfstandig blijven wonen"


    Got something to say?

    Some html is OK