Bankhoezen wat zijn het en waar moet je opletten

Bankhoezen een woonaccessoire die in allerlei vormen en maten komt, voordat je een keuze maakt en een hoes voor je hoekbank gaat kopen moet je op een aantal dingen letten. Zo moet je letten op de maat, stretchvermogen, materiaal en kwaliteit van de hoezen. In deze blog kun je alles lezen wat je moet weten voor je een hoes voor je hoekbank koopt.

De maat van het bankhoes

Allereerst de maat van de hoes is natuurlijk van belang, zodat de hoes die je aanschaft meteen om je bank past en ook blijft zitten. De maat hangt af van de bank die je thuis hebt en dit is wat vaak vanzelfsprekend is. Je moet er natuurlijk ook rekening mee houden wat voor type bank je thuis hebt. Een hoes voor een hoekbank is natuurlijk anders dan een hoes voor een standaard bank.

Stretch van het bankhoes

Het is van belang om te weten wat het stretchvermogen is van de bankhoes. Het stretchvermogen van hoezen kan variëren. Voor je een hoes voor je hoekbank of bank koopt is het belangrijk om te weten hoever de hoes kan rekken. Er zijn een aantal keuzes die je kan maken als aankomt op het stretchvermogen van de hoezen:

  • Multi directionele stretch: De stof van de multi directionele stretch is zo ontwikkeld dat die volledig uitgerekt kan worden. Deze hoes heeft een geweldig aanpassingsvermogen.
  • Bi directionele stretch: De stof van de Bi directionele stretch-hoezen zijn zo gemaakt dat ze alleen horizontaal of verticaal uitgerekt kunnen worden.
  • One-way stretch: De stof van de one-way stretch-hoezen zijn vaak de iets goedkopere hoezen. Deze hoezen kunnen ook maar een kant op rekken.

Het materiaal dat in de bankhoezen gebruikt wordt

Bankhoezen worden gemaakt van polyester, katoen en spandex. Polyester wordt gebruikt om slijtage bij de hoezen te voorkomen en ze waterafstotend te maken. Katoen wordt gebruikt om de hoezen zacht te maken en transpireren tegen te gaan. Tot slot wordt er 7% spandex gebruikt om de hoezen lekker te laten ruiken.

De kwaliteit van de hoezen

Om bankhoezen te maken wordt er gebruik gemaakt van Jacquardstof. Bij het maken van Jacquardstof wordt er een bepaalde weefmethode gebruikt die mooie patronen creëert aan beide kanten van de hoezen. Jacquardstof bestaat al meer dan tweehonderd jaar oud en is in 1805 voor het eerst gemaakt door een fransman die J.M. Jacquard heette, daarom ook de naam van de stof.

Hoes voor hoekbank kopen

Bij het kopen van een hoes voor uw hoekbank komt dus het een en ander kijken. Om een betere en overwogen keuze te maken kun je de bovenstaande tips gebruiken bij het kiezen en kopen van een hoes voor je hoekbank of standaard bank.

Lees ook:  Glazen vazen de onmisbare woonaccessoire

No Replies to "Bankhoezen wat zijn het en waar moet je opletten"


    Got something to say?

    Some html is OK